7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Kursu bitiren iş sahibi oluyor

KURSU BİTİREN İŞ SAHİBİ OLUYOR

Kütahya Simav’a bağlı Naşa Beldesinde Türkiye İş Kurumu (İş Kur), Belediye ve merkezi İstanbul’da bulunan bir firmanın destekleriyle Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan İpek halı dokuma kursu beldede yaşayan hanımlara iş kapısı oldu.

Önceleri evlerindeki tezgahlarda kaba halı dokuyan 94 ev hanımı 4 aylık süreçte ipek halı dokumasını öğrendi. Kurs sonunda tamamı başarılı olan kursiyer hanımlara Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce sertifika verildi.

Özpay Halıcılık Şirketi, sertifikasını eline alan ev hanımlarına şirketinde iş verdi. 53 ev hanımı evlerindeki kaba halı dokumasını bırakarak şirkette ipek halı dokumaya başladı. İpek halı dokuma sayesinde yeni bir meslek sahibi olan köylü kadınlar bir yandan bu güne kadar hiç akıllarına gelmeyen sigorta primi dahil diğer sosyal haklara kavuşurken bir yandan da daha çok para kazanmak suretiyle aile bütçelerine önemli katkı sağlamaya başlayınca fakirliğin kol gezdiği beldede yüzler gülmeye başladı.

Özpay Halıcılık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Özpay, sertifikasını getiren herkese kapısının açık olduğunu ve iş vermeye hazır olduğunu söyledi. İpek halıcılığın kaba halıya nazaran daha kazançlı olduğunu ifade eden Özpay, dokunan halıların iç piyasada müşteri bulduğunu bildirdi.

Simavlı hanımların çok eski yıllardan bu yana kaba halı dokudukları için ipek halı kursunda zorlanmadıklarını ifade eden Özpay, 4 ay süren kursun sonunda atölyesini İstanbul’a taşımak yerine Naşa beldesinde üretime devam ettiğini söyledi.

Naşa’nın MHP’li Belediye Başkanı Kadir Bütüner, yaklaşık her aileden bir ev hanımının ipek halı dokumak suretiyle işsizliğe çözüm getirmesinin beldesinde yüzlerin gülmesine yol açtığını söyledi. Bütüner,” Her aileden bir hanım ipek halı ustası oldu. Sabah kalktıklarında ev işlerini gördükten sonra şirkete gidip tezgah başına geçiyorlar. Ay sonunda da ellerine tatmin edici bir ücret geçiyor. Naşa beldesinde yüzler gülüyor. Destek sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarıyla şirket yetkililerine halkım adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

KURSU BİTİREN İŞ SAHİBİ OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 16:00:03
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 17:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?