3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Kurtulmuş: Tiyatro oynuyorlar

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, iktidar ve muhalefetin her gün halkın önünde tiyatro oyunu oynadığını söyledi. Kurtulmuş, partisi tarafından Kütahya Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı.

29 Mart seçimleri öncesinde iktidar ve ana muhalefet partisi liderlerinin meydanlarda oyun oynadığını ileri süren Kurtulmuş, "Birbirlerine karşı fevkalade yakışıksız sözlerle sataşıyorlar. Ortada bir oyun oynanıyor. Sanki sadece iki partiden oluşan bir seçimle karşı karşıyayız. Birinin kara dediğine diğerinin ak, diğerinin ak dediğine, diğeri kara diyor. Memleketi bir gerilimin, bir kutuplaşmanın, bir çatışmanın içine sokuyorlar. Aslında siyaset adına bu memleketin önünde ifşa ettikleri, oynadıkları oyun, hani eskiden bir söz vardı ya, sanki Hisseli Harikalar Kumpanyası. Her gün tiyatro oynar gibi milletin önünde oyun oynuyorlar" dedi.

Kendi üsluplarının çatışma ve milleti bölmek, milleti kamplaştırmak olmadığını da belirten Kurtulmuş, "Bizim üslubumuz, doğru bildiğimizi söylemek, yol göstermek, ufuk açmak, yapıcı bir şekilde muhalefet etmektir. Onun için onlar bildiklerini yapsınlar, istedikleri kadar ağız dalaşıyla uğraşsınlar, danışıklı dövüş içinde olsunlar" diye konuştu.

Çatışmanın tarafı olmayacaklarını belirten Kurtulmuş, "Buraya, işsizliği, yoksulluğu, yolsuzluğu, işçinin, memurun, sanayicinin durumunu tartışmaya, konuşmaya geldik. Biz insanın, emeğin, ekmeğin ne demek olduğunu konuşmaya geldik. Bizim boş laflarla, anlamsız polemiklerle işimiz olmaz. Bizim amacımız bu milletin yüzünü yeniden güldürmek, bu ülkeyi yeniden ayağa kaldırmaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye'de son dönemde işsiz sayısın hızla arttığını ifade eden Kurtulmuş, temmuz ayından bu yana 1 milyon 154 bin kişinin işsiz kaldığını belirtti.
Esnafın, işçinin, memurun alım gücünün azaldığını, emeklinin zor günler yaşadığını da vurgulayan Kurtulmuş, işsizliğe çare bulunmadığını kaydetti. İşsizliğin ve yoksulluğun artması yüzünden birçok kişinin mağdur olduğunu ve yardıma muhtaç hale geldiğini anlatan Kurtulmuş, yapılan yardımların gizli olması gerektiğini vurguladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yaklaşık 4 bin kişiye hitaben yaptığı konuşmasının ardından, Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Özen ile ilçe ve belde belediye başkan adaylarına destek istedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 23:47:52
Güncelleme :8 Mart 2009 Pazar 01:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan Okur IP: 79.123.225.xxx Tarih : 9.03.2009 08:49:03

Kütahyaspor atkısı neysede tavsanlı atkısını neden takıyo??