2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Kurtulmuş SP'nin hedefini açıkladı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin bundan sonraki hedefinin, oylarını yüzde 5'ten yüzde 10'a taşıyıp barajı geçmek değil, Türkiye'deki siyasi iktidarın alternatifi olmak olduğunu belirtti.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine gelen SP Genel Başkanı Kurtulmuş, ilk olarak Belediye Başkanı Mustafa Güler'i ziyaret etti. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na geçerek vatandaşlara hitap eden Kurtulmuş, Türkiye'nin Saadet Partisi'ne ihtiyacının olduğunu söyleyerek, önümüzdeki dönem için Saadet Partisi'ne hazırlık yap mesajı verdiğini kaydetti. SP lideri Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin bundan sonraki hedefinin, oylarını yüzde 5'ten yüzde 10'a taşıyıp barajı geçmek değil, Türkiye'deki siyasi iktidarın alternatifi olmak olduğunu belirtti.

Kurtulmuş ayrıca Tavşanlı Belediyesi Hüsnü Ordu Kültür Sarayı'nda konferans verdi. Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmasında da, partisinin yerel seçimlerde farklı kesim ve siyasi eğilimdeki kişilerden oy aldığını ve bunun, Saadet Partisi'nin ciddiye alındığının bir göstergesi olduğunu söyledi. Saadet Partisi'nin yerli, maneviyatçı, anti-emperyalist, ülkede yaşayan herkesin adaletini ve özgürlüğünü isteyen niteliklere sahip olduğunu ifade eden Numan Kurtulmuş, iktidara gelmek için iki yolun olduğunu, ya egemenlerin önünde boyun eğilerek yerlere batılacağını ya da halkın ve Hakk'ın yolundan gidileceğini kaydetti.

Ardından Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya katılan Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin dünya üzerindeki yerinin doğru belirlenmesi gerektiğini belirterek, ülkenin yerel zenginlikleriyle bağlantılı yatırımların önemli olduğuna vurgu yaptı. Ülke kaynaklarının işletilmesi yönünde yatırım yapılması ve gelişmenin bu yolda gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu ifade eden Kurtulmuş, tarım politikaları, esnafa uygulanan vergilendirme, kamu yatırımlarının elden çıkarılması ve reel ücretlerin yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 23:58:42
Güncelleme :4 Mayıs 2009 Pazartesi 00:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?