30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Kuru sıkıyla stres atıyorlar

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, kuru sıkı tabanca ile havaya ateş ederek deşarj olduklarını söyleyen 2 öğrenciye 500'er YTL para cezası kesildi.


Edinilen bilgiye göre,Yeşilhisar Mahallesi Mehmet Ersoy Caddesi ve belediye parkı civarında silahlı 2 kişinin havaya ateş ettiği ihbarını alan emniyet güçleri, E.Y. (22) ve H.K. (20) isimli üniversite öğrencilerini Çimenlik Caddesi'nde, üzerlerindeki kuru sıkı tabancalarla birlikte yakaladı. Daha sonra karakola götürülerek ifadeleri alınan iki öğrenciye kuru sıkı tabanca taşıdıklarından ve havaya ateş ettiklerinden dolayı beşer yüz YTL idari para cezası verildi. Ayrıca kuru sıkı tabancalara el konuldu. 2 öğrenci deşarj olmak için havaya ateş ettiklerini ve kuru sıkı tabanca taşımanın ve ateş etmenin suç olduğunu bilmediklerini söyledi.


Ses ve gaz fişeği atabilen silahların yönetmelikte belirlenmiş esas ve usullere aykırı olarak imal edilmiş olanlarının satılmasının yasak olduğunu vurgulayan Hisarcık Emniyet Amiri Mehmet Ali İregör, "Bu silahların satışı, mermi veya av malzemesi ya da yivsiz tüfek satışı yapmak için ruhsatlandırılmış yerlerce yapılır. Bu silahları satan bayilerle, başkalarına satan veya devredenlerin ya da başkalarından satın alan veya devralanların bir ay içinde Cumhuriyet Savcılığı'ndan alacakları sabıka kaydıyla birlikte mahalli mülki amirliklerine beyanda bulunmaları mecburidir. Kurusıkı tabancaların taşınması kanunen yasaktır. Zorunlu olarak taşınması gerektiğinde boş olarak bir kutu içerisinde taşınabilir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 13:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?