29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kuşu Belediyesi'nden eğitime destek

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesinin AK Partili Belediye Başkanı Halil Ergenç, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyledi.

3 bin nüfuslu beldede eğitimin kalitesinin yükseltilmesi öğretmen ve öğrencilerin daha modern ortamlarda eğitim görmelerinin sağlanması amacıyla 35 derslikli Nurullah Bayram İlköğretim Okulu ile 118 öğrencinin eğitim gördüğü Kuşu Çok Programlı Lise'nin okul bahçelerinin belediyenin imkanlarıyla kilitli beton parke ile kaplandığını, ihata duvarlarının taş ile örüldüğünü ifade eden Ergenç, her iki eğitim yuvasının yazın tozdan kışın da çamurdan geçilmeyen beton koridorlarının granit mermer ile kaplandığını, tüm sınıflarının, müdür ve öğretmen odaları ile laboratuar ve tuvaletlerinin yeniden elden geçirildiğini kapı ve pencere doğramalarının değiştirilip boya ve badana gibi tadilat işlerinin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Nurullah Bayram İlköğretim Okulu'nda yaptırılan kapı ve pencere doğramalarının yenilenmesiyle tuvaletlerin modernleştirilmesi çalışmalarını yerinde inceleyen Kuşu Belediye Başkanı Halil Ergenç, eğitime her konuda destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.

1 milyon 500 bin YTL'lik belediye bütçesiyle bir yandan modern ve çağdaş bir Kuşu beldesi oluşturma gayreti içerisinde bulunduklarını anlatan Ergenç, "Bir yandan da eğitim yuvalarımızın eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Eğitim dönemi başından bu yana her iki eğitim yuvamıza 100 bin YTL civarında eğitim desteğinde bulunduk. Eğitime destek noktasında üzerimize düşenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki hepimizin geleceği bu yavrularımızın elinde olacaktır. Onların daha iyi bir eğitim hayatı sürdürmeleri, belediye olarak bizim en büyük arzularımızdandır" dedi.

Kuşulu olmak kaydıyla Türkiye'nin neresinde olursa olsun eğitimde başarı gösteren öğrencilere ayda 50 YTL tutarında eğitim bursu sağladıklarını anımsatan Ergenç," Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Belediye olarak bu konuda üzerimize düşenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 22:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?