29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kuşu'da Bezme Festivali

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu Belediyesi'nce bu yıl 12. düzenlenen geleneksel "Bezme Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. Belediye tarafından görevlendirilen hanımlar festivale katılan yaklaşık 7 bin ziyaretçiye kendi elleriyle yaptıkları bezmeleri ikram etti. Yöresel halk oyunları ekibinin nefes kesen gösterilerinin ardından yoğurt, peynir ve kiraz yeme yarışmaları ile renklenen Bezme Festivalinde yüze yakın Kuşu'lu pehlivan festival alanında çimler üzerinde kendi arasında kıyasıya güreş tuttu. Yarışmalarla güreşte derece alanlara belediye başkanı Halil Ergenç birer Cumhuriyet altını hediye etti. Festival alanında gün boyu devam eden etkinlikler gece de Cumhuriyet Meydanında halka açık ücretsiz halk konseriyle sürdü. Konserde TRT İzmir ses sanatçısı Emine Akmeşe başta olmak üzere kendi alanında ses getiren diğer sanatçılar hayranlarını coşturdu.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Kuşu'nun AK Partili Belediye Başkanı Halil Ergenç etkinlikler ile ilgili bilgiler verdi, bu tür etkinliklerin vatandaşlar arasında birlik ve beraberlik sağladığını belirtti. Bu yıl 12.düzenledikleri festivale katılan tüm hemşerilerine teşekkür eden Ergenç," Bu yıl festivalimize ilçe dışında oturan yaklaşık 5 bin hemşerimizin katıldığını öğrendim. Bu durum Kuşu halkının birbirine ne kadar düşkün olduğunu gösteriyor. Senede bir gün bile olsa bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kuşu'lular hizmetlerin en iyisine layıktır" diye konuştu.
Festivale Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, Simav'dan pek çok daire müdürü ve vatandaşlar katıldı.

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 17:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?