3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Kütahya, havacılık merkezi oluyor

Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Ali Kural, Kütahya'nın yelken kanat, yamaç paraşütü ve planör eğitimi merkezi olması için çalışma başlattıklarını söyledi. Ali Kural, hazırladıkları projeye Belediye Başkanı Mustafa İça'nın her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirterek, "Yamaç paraşütü, yelken kanat, planör eğitimi için merkeze bağlı Aydoğdu Köyü civarı çok uygun. Buradan atlayacak olan kursiyerler, Evliya Çelebi Mahallesi civarında bulunan belediye mücavir alanı içindeki boş araziye inecek. Ancak burasının düzenlenmesi lazım. Bu konuda Belediye Başkanı Mustafa İça'nın her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi" dedi.

Aydoğdu Köyü'nün yollarının daha da iyileştirilmesini isteyen Ali Kural, "Söz konusu köye ulaşmak için yolların ıslah edilmesi gerekiyor. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Kütahya'nın havacılık merkezi olması halinde, yılda en az 5 bin kişi şehrimize gelecek" diye konuştu.

Kural, Kütahya'nın havacılık merkezi olması için başlattıkları projenin önümüzdeki yıl hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 15:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?