3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Kütahya, satranç merkezi istiyor

Kütahya Belediyesi tarafından Gençlik Haftası münasebetiyle düzenlenen Evliya Çelebi 10. Satranç Turnuvası, Belediye Kültür Sarayında başladı. Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Feridun Sarıkaya açılış konuşmasında, Kütahya’ya bir satranç merkezinin açılmasını dile getirdi.
Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sadık Ölçen de Evliya Satranç Turnuvası’na katılanları tebrik ederek, "Spor dalı olarak ilimizde birçok sahada gelişmeler, yenilikler ve hamleler var. Futbol günümüzde en popüler spor dalıdır. Futbol için birçok spor tesisleri ve alanları yapılıyor. Basketbol ve voleybol içinde kapalı spor salonları yapılıyor. Satranç spor olarak görülmediği için bugüne kadar bu spor üzerinde pek fazla durulmadığı doğrudur. Dolayısıyla satranç hocamızın söylediği gibi bir satranç merkezi oluşturulamamıştır. Belediye olarak inşallah bu işin üzerinde hassasiyetle eğilip bu kadar satranç sever genci yıl içinde toplanabilecekleri bir yerleri olması yönünde başkanımızın katkıları olacaktır. Hepinize başarılı yarışmalar diliyorum" dedi.

Ölçen, müsabakalar gençler ve büyükler olmak üzere iki kategoride yapıldığını ve 154 kişinin iştirak ettiğini sözlerine ekledi. Müsabakaların 14 Mayıs günü sona ereceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 12:18:25
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 14:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?