6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kütahya: Alman anne-kızın at sevgisi görülmeye değer

Bölcek Köyü Çayıralanı Mevkii’nde yapılan yarışlara anne Ulla Thaler (37) "Sakar", kızı Vanensa Thaler (15) de "Kasırga" isimli atlarla katıldılar. Yarışmalarda kendilerine yakın ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür eden Alman Ulla Thaler, "Biz bir yıl önce Antalya’nın Alanya İlçesi’ne yerleştik. Benim at merakım ailemden geliyor.Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılan Rahvan At Yarışları’na katılmayı ihmal etmemeye çalışıyorum. Burada yapılan yarışlarda birincilik elde etmem kesinlikte tesadüf değil. Çünkü benim atımın ne kadar kaliteli olduğunu at severler biliyor" dedi.


Anne Ulla Thaler, at sevgisini kızı Vanessa Thaler’a da aşıladığını ifade ederek, "Kızım, yaşı küçük olmasına rağmen büyük bir ustalıkla ata binebiliyor. Hatta ata benden daha iyi biniyor diyebilirim" diye konuştu.


Vanessa Thaler de, at sevgisini hiç bir şeye değişmeyeceğini kaydederek, "Türkiye’yi ve yarış atlarını çok seviyorum. Kütahyalılar’ın bize yakın ilgi göstermesi beni çok duygulandırdı. Bundan sonra yapılacak olan at yarışlarına da gelmeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.
Yarışları düzenleyen Kütahya Atlı Spor Kulübü Başkanı Birol Babanoğlu, Alman anne-kızın yarışlara renk katmasından dolayı kendilerine teşekkür etti.
Yarışlarda, "baş" kategorisinde Alman anne kızın "Sakar" isimli atı birincilik elde ederken, "Kasırga"isimli at ise derece elde edemedi.

iha-kütahya
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 10:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?