6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kütahya: Şampiyon, coşkuyla karşılandı

Geçen hafta Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapılan Avrupa Halter Şampiyonası’ndan birincilik ve üçüncülük madalyasıyla dönen Kütahyalı sporcular, çiçeklerle karşılandı.

20-26 Nisan tarihleri arasında yapılan yarışmada Avrupa şampiyonu olan Kütahyalı İzzet İnce ile üçüncü olan Erdal Sunar, Kütahya otogarında büyük bir coşkuyla karşılandı. Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Kalkan ve şehrin önde gelen yöneticileri tarafından karşılanan sporcular, vatandaşlar tarafından alkış yağmuruna tutuldu.
Ayaklarının tozuyla Vali Osman Aydın’ı ziyaret eden halterci İzzet İnce ve Erdal Sunar, altınla ödüllendirildi. Vali Aydın, Avrupa Şampiyonası’nda Kütahyalı sporcuların Türkiye’nin yüz akı olduğunu söyledi.

85 kiloda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Çinispor Kulübü sporcusu olan İzzet İnce, Kiev’deki şampiyonada toplamda 380 kilo kaldırarak Avrupa şampiyonu oldu.
Yine 85 kiloda Kütahya Gençlik Merkezi Spor Kulübü sporcusu olan Erdal Sunar da, 172,5 kilo kaldırarak Avrupa üçüncüsü oldu.

Kütahyalı haltercilerin antrenörü Hilmi Pekünlü, "Kiev’de Avrupa şampiyonu olduk. Sıra dünya şampiyonu olmaya geldi" dedi.

KÜTAHYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2004 Çarşamba 12:25:23
Güncelleme :28 Nisan 2004 Çarşamba 12:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?