30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

'Kütahya ayakkabının merkezi olacak'

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, KESTAŞ El Sanatları Merkezi'nde başlatılan ayakkabı üreticiliği kursu ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, İŞ-KUR İl Müdürü Mahmut Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Kerim Vural ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Akın Kara katıldılar.

Belediye olarak mesleki eğitimi büyük önem verdiklerini belirten Başkan İça, “Ekonomik kriz ülkemizde işsizlikle beraber sanayi kuruluşlarında sosyal bir problem halini almıştır.

Bugün işini kaybeden hemşerilerimizin yararlanması için ayakkabı üreticiliği meslek edindirme kursunu yeni bir iş alanı olarak ortaya koymaya çalışıyoruz. Tabi ki boyut olarak küçük olabilir ama model olarak büyük ve önemli bir atılım olduğunu düşünüyorum.Kütahya geçmişte ayakkabıcılığın önemli bir üretim merkeziydi. Bugün geldiğimiz noktada Kütahya üretim merkezi olmaktan çıkmış ve bu meslek artık kaybolmaya yüz tutmuş vaziyettedir. Bildiği gibi, bu tesisler Konya’dan geldikten sonra, Trabzon’dan da bu mesleğin eğitimini veren kurumlardan uzmanlar vasıtasıyla kurslar aldık ve sistemi çalışır hale getirdik. İşin faaliyete geçirilmesinden öte böyle bir sosyal projeyle birleştirilmesiydi. Meslek Eğitim Müdürlümüz ve Milli Eğitim Bakanlığı'mızın yaptığı güzel çalışmalar, belediyemiz, KESTAŞ şirketimiz ve Halk Eğitim Merkezi'mizin eğitim destekleri ile ortak protokol dâhilinde bugün yani 15 Aralık itibariyle kurslarımızı başlatıyoruz. Bu proje işini kaybedenler açısından çok önemli bir fırsattır. İnsanlarımız işsizlik sigortasından aldığı parayı almaya devam edecek diğer taraftan da ayda 250 lira civarında ek bir destekle aile bütçelerine katkı sağlayacaklardır. Ancak bu maddi katkının da yanı sıra en önemlisi yeni bir meslek öğreneceklerdir. İşsizlikte önemli olan bir vasıf kazanmaktır. İşte bu kapsamda ayakkabı üreticiliğini 6 ayda öğreneceklerdir. Yemekleri ve ulaşımları da Belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Bunun yanı sıra yine İŞ-KUR’dan 15 kişiye daha istihdam garantisi alınarak burası, 30 kişinin sürekli eğitim gördüğü bir merkez haline gelecektir. Yetiştirme yurtlarımızdan ve engellilerimizden burada 8 kişi çalışıyor. Ürettikleri her ürünün karlarını kendilerine vermek kaydıyla onları hem iş sahibi yapacağız hem de Kütahya’mızın tarih kültür kenti olarak hediyelik eşya üretiminin çeşitlendirilmesini sağlayacağız. Bu vesile ile işsiz gençlerimizi ve engelli vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Kursiyer arkadaşlarımdan ricam zamanlarını çok iyi değerlendirsinler. Onlar topluma bu projelerle örnek olacaklar. Mesleklerine sahip çıkma anlamında elinizden geleni yapın. Hem kendiniz kazanın hem Kütahya’mıza bu değeri yeniden kazandırmanın heyecanını hep birlikte yaşatın" dedi.

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe de, ayakkabıcılık kursunun kent sanayisinin geliştirilmesinde temel oluşturacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 13:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alı yenılmez IP: 217.24.166.xxx Tarih : 16.12.2008 15:35:27

helal olsun baskanımıza ...