4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜTAHYA

Kütahya coştu

Kütahya Belediyesi ile bazı kamu ve özel sektör kuruluşları tarafından ortaklaşa düzenlenen "Yoncalı 1. Termal, Turizm, Tarih, Kültür Karnavalı" başladı. 12 Ağustos gününe kadar devam edecek olan karnavalda birçok sanatçı sahne alarak vatandaşları coşturacak.

Karnavalın açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa İça, "Turizm, ülkemizin stratejik kalkınmasında en önemli rolü oynayan ve uluslararası rekabet edebileceğimiz bir sektördür. Şimdi bu sektörde bizler termal dediğimiz zaman hep alıştığımız bir şey vardır. Deniz, kum ve güneş dediğimiz turizm artık yetersizdir. Mardin, Urfa ve Konya'da otellerin hepsi yüzde yüz dolu. Halbuki bizim tarihi ve kültürel zenginliklerimizin dışında termal kaynaklarımız var. Tabii güzelliklerimiz var. Biz çok zenginiz. Bu anlamda turizmi tanıtmamız lazım. İşte Yoncalı Köyü'nde de böylesine bir karnavalın çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bir diğer konu, bildiğiniz gibi sanat, teröre karşıdır. Terör asrın vebasıdır. Dili, dini, ırkı ve cinsiyeti yoktur. Terörü şiddetle kınıyorum ve mücadele için herkesi göreve davet ediyorum" dedi.

Karnavala, Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Vali Osman, Aydın AK Parti İl Başkanı Şükrü Nazlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Bozoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Karnavalda zeplinle Türk bayrağı göndere ipsiz olarak çekilirken, vatandaşlara bayrak dağıtıldı. 12 Ağustos gününe kadar devam edecek olan karnavalda birçok sanatçı sahne alarak vatandaşları coşturacak.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 15:25:53
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 15:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?