29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kütahya kaplıcalar şehri

Kütahya ve ilçelerinde bulunan 20'ye yakın kaplıcada, yaz aylarıyla birlikte hareketlilik yaşanıyor. 

Kütahya başta olmak üzere Türkiye'nin bir çok il ve ilçesinden gelen ziyaretçileri ağırlayan kaplıcalara zaman zaman yabancı ülkelerden turistler de geliyor. Hava sıcaklıklarının arttığı şu günlerde vatandaşlar soluğu kaplıcalarda alıyor. 

Termal turizm tesislerinin de hızla arttığı Kütahya'da, kaplıca ve tesislere olan ilgi katlanıyor. Özellikle hafta sonlarında tıklım tıklım dolan kaplıcalar, hafta içinde de boş kalmıyor. Termal şehri haline gelmesi beklenen Kütahya'da kaplıcalara olan alakanın daha da artması yöre halkını sevindiriyor. 

Halk arasında "ılıca", "kaplıca", "içmece" "çermik", "girme" gibi değişik isimler takılan kaplıca suları, yirmi dereceyi aşan sıcaklıkları ve ihtiva ettikleri maden tuzlarıyla şifa potansiyeli taşıyor. Bu suların bileşimlerinde ayrıca karbondioksit ve kükürtlü hidrojen gibi gazlar veya radyoaktif elemanlar bulunuyor. Kadın hastalıklarından mide ağrılarına, egzamadan solunum yolu rahatsızlıklarına kadar bir çok hastalığa iyi gelen kaplıcalar, aynı zamanda dinlenme yeri ve piknik alanı olarak da kullanılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 14:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?