29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'Kütahya keşfeldilmeyi bekliyor'

Kütahya Porselen A.Ş. Yönetim Kurul üyesi Sema Güral Sürmeli, "Herkes ayağını yorganına göre uzatırsa, ekonomik açıdan herhangi bir problem kalmaz" dedi.


Kütahya'nın bir çok zenginliğinin keşfedilmeye beklediğini ifade eden Sürmeli, "Kendimizi tanıtmak için önce biz kendi kendimizin farkına varmalıyız. Kütahya'da ve birçok yerde bu eksiklik var. İnsanlar yaşadıkları yerleri hiç tanımamasına rağmen başkalarının gelip sahip oldukları zenginlikleri keşfetmesini bekliyorlar. Kütahya, gerçekten çok büyük zenginliklere sahip bir kent. Bu zenginlikleri önce bizler birer Kütahyalı olarak keşfedip bilmeliyiz ki, başkasına da anlatabilelim. Kütahya turizm alanında birçok ile göre çok avantajlı bir il. Örneğin bir Antalya deniz, güneş, kum turizmini yapabiliyorken biz bunun daha fazlasını, tarihi zenginliklerimizin turizmini, madenlerimizin turizmini termal merkezlerimizin turizmini yapabiliriz. Bunu yapacak olanlar yine bizleriz. Bu alanda da kendi adıma çalışmalar yapıyorum. Herkes de üzerine düşeni yapmalı bence" diye konuştu.


"Herkes ayağını yorganına göre uzatırsa ekonomik açıdan bir problem kalmaz" diyen Sema Güral Sürmeli, "Babam Nafi Güral sık sık 'kriz lafında söz etmeyin, kriz falan yok' der. Dolayısıyla ekonomik krizi kendi kendimiz oluşturuyoruz. Eğer dengeleri iyi sağlar ve buna göre hareket edersek, ekonomik olarak da iyileşmeye gideriz. Her geçen gün kendini aratacaktır. Nasıl ki şimdi bizler bundan beş sene öncesini arıyorsak, bundan beş sene sonra da bugünlerimizi arayacağımızın ihtimali yüksek. Yatırımlarımızı akıllıca yapmamız gerekiyor. Yani pazardan alış veriş yaparken de, bir iş yatırımı yaparken de, aklımızı kullanarak hareket etmeliyiz. Gelirlerimiz uzun zamandan bu yana hemen hemen aynı. İşte ortaya atılan bir kriz söylentisi ile insanlar telaşa kapılıyor. Konfeksiyoncu veya ayakkabıcı dükkanını kapatınca hemen 'kriz var' diyoruz" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 13:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halit IP: 78.176.231.xxx Tarih : 4.06.2008 21:44:13

Kütahya'dan bir işkadınının ekonomi ile ilgili demeç vermiş olmasını memnuniyetle karşılamaktayım.Sn S güral,sürmeli'nin ifade ettiği gibi Kütahya'da işlenmesi gereken çok doğal kaynak mevcut.Çimento ,meyve suyu,reçel,turşu fabrikaları ile turuzim alanında yatırım yapılması yatırımcıyı kazandırır.saygılar.