7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Kütahya Porselen’e 40. yıl ziyareti

KÜTSO YÖNETİM KURULU'NDAN KÜTAHYA PORSELEN’E 40. YIL ZİYARETİ

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Yönetim Kurulu, Türkiye'nin en büyük porselen üreticisi olan Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Rüştü Düver’e, şirket kuruluşunun 40. yılı münasebetiyle ziyarette bulundu.

Ziyarette Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Rüştü Düver, kendilerine yapılan kutlama ziyaretinden büyük bir memnuniyeti duyduğunu belirterek, şirketin 1964 yılında kuruluşundan bu güne kadar yaşanan gelişim sürecini anlattı.

Düver, şöyle konuştu: "Avrupa’da 300-350 yıllık geçmişi olan porselen sektörünü biz bu kısa sürede üretim kalitemizi, teknoloji, bilgi birikimimizi Avrupa’nın 350-400 yılda ulaştığı noktaya getirdik. Türkiye’de bizden önce de porselen sektörüyle ilgili fabrikalar kurulmuş. Türkiye’de ilk kez Yıldız Sarayı’nın ihtiyacını karşılamak için İstanbul Porselen adında bir fabrika kurulmuş, ancak maalesef hayatiyetini sürdürememiş. Kütahya Porselen bu sektörde şu anda duayen. Daha önceki yıllarda sadece Türkiye’de porselen sektörünün gelişmesiyle ilgili atılımlar yaparken şu anda dünya porselen sektörünün teknolojik açıdan gelişmesinde birçok katkımız var.”

Düver, önceki yıllarda Avrupa’da porselen sektörünün Almanya olduğunu, bu ülkede porselen fabrikaları kapandıkça örnek alacakları tesisler olmadığı için kendi gelişimlerini kendilerinin ortaya koyduğunu kaydetti.

Anahtar teslimi porselen fabrikası yapabilecek duruma geldiklerine dikkati çeken Düver, hem porselen üreticisi olduklarını hem de porselen teknolojisini geliştiren bir firma konumunda bulunduklarını vurguladı.

KÜTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmet Özoturaç’ta, kentin gurur kaynağı olan Kütahya Porselen Sanayi A.Ş.nin, dünyadaki üç büyük porselen üreticinden biri olduğunu, yaptığı ihracat ile şehre çok önemli bir ekonomik girdi sağladığını ifade etti. Kütahya Porselen Sanayi A.Ş.'nin, istihdam ve nitelikli işgücü açısından bakıldığında da, şehrin lokomotifleri arasında olduğunu dile getiren Özoturaç, Kütahya Porselen markasının, kentin adı ile birlikte anıldığını ve tanıtım anlamında Kütahya’ya büyük katkılar sağladığına dikkat çekti. Özoturaç, fabrikanın örnek bir yönetim ve kurumsallık anlayışıyla daha nice 40. yılları kutlamasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 17:12:03
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 17:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?