2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Kütahya raybüse kavuştu

TCDD trenleriyle Kütahya'dan Ankara'ya yolculuğun 3 saate indiği bildirildi. Yüksek hızlı trenle Eskişehir'e gelen yolcuların Kütahya'ya seyahati için planlanan 'raybüs', Kütahya Garı'nda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle hizmete girdi.

Eskeşhir'den Kütahya'ya gelen ilk raybüs yolcuları arasında Bakan Binali Yıldırım, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve AK Parti Kütahya milletvekilleri de vardı. Saat 09.57'de Kütahya Garı'na gelen Bakan Yıldırım ve beraberindeki heyet, davul zurna eşliğinde karşılandı.

Törende konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Eskişehir'den komşu illere seyahati kolaylaştırmak için raybüs ve otobüslerle kombine taşımacılık yapmayı hedeflediklerini söyledi. Bu amaçla YHT'nin Eskişehir'e varış saatlerinde, Kütahya'ya raybüslerle bağlantılı seferler yapacaklarını ifade eden Karaman, bağlantılı seferlerin bilet fiyatlarını belirlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Eskişehir-Kütahya demiryolunu hızlı tren raylarıyla yenilediklerini belirterek, "Kütahyalılar, raybüs ve hızlı tren sayesinde 3 saate Ankara'da olacak. Bilindiği gibi, Kütahya Ankara'da arası otobüsle 4,5,-5 saat sürdüğünü düşünürsen, vatandaşlarımız daha kısa sürede trenle konforlu bir yolculuk yapacak. Raybüsler tamamen yeni ve ilk defa da Kütahya-Eskişehir arasında hizmete giriyor. Hayırlı olsun" dedi.

Raybüsün ilk Eskişehir yolcuları, Bakan Yıldırım ve protokol mensupları tarafından uğurlandı. Eskişehir-Kütahya arasını 79 dakikada alması beklenen raybüsler, Kütahya'dan 10.05 ve 20.00, Eskişehir'den ise 8.40 ve 16.45 saatlerinde hareket edecek. YHT ile bağlantılı taşımacılıkta kullanılacak raybüsler ile Ankara-Kütahya arasında yolculuk yaklaşık 2 saat 50 dakika sürecek.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 13:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rkaptan IP: 88.76.182.xxx Tarih : 15.03.2009 16:31:24

guzel calisma  umarim istanbuldan eskisehire oradanda kütahyamiza rahat ulasiriz artik almanyadan