2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

'Kütahya siyasetinde bir ilke imza attık'

AK Parti Kütahya Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Şapçı, kadının kıyafet tercihinden dolayı temel haklarından mahrum kalmaması gerektiğini söyledi.

29 Mart Yerel Seçimleri'ni değerlendiren Şapçı, "Partimiz, kadınların siyasi temsilde daha çok katılımcı olması yönünde uzun süreli çalışmalar sürdürmektedir. Bu nedenledir ki; 29 Mart Yerel seçimlerinde her bölgede toplamda 1668 kadın adaya belediye meclisi ve il genel meclisi listelerinde yer vermiştir. Cumhuriyetin en önemli kazanımı olan demokratik katılım, seçme ve seçilme her Türk kadının hakkıdır. Kadının kılık kıyafet tercihinden dolayı temel haklardan mahrum kalmaması yönünde partimizin tavır ve duruşu kamuoyunda son derece açıktır.

'Siyaset Yerelde Başlar' sloganıyla, kadınların yerel siyasette temsilini artırmayı hedefledik. İnanıyoruz ki; kadın, sokağına, mahallesine şehrine hizmet üretmede çok daha başarılı olacaktır. Pek çok Avrupa ülkesindeki örnekler göstermektedir ki; yerel siyasetten gelen kadınlar merkezi siyasette daha da kalıcı olmaktadır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da konuya büyük bir hassasiyetle yaklaşması, en önemli desteğimiz oldu. Belediye meclis ve il genel meclis listeleri hazırlanması aşamasında Sayın Başbakanımızın yazılı ve sözlü talimatlarıyla, listelerde 'her 3 isimden 1’inin kadın olmasına' azami özen gösterildi. İlgili genel başkan yardımcılarımızın ve kadın kolları teşkilatlarımızın bu konudaki gayretleri asla yadsınamaz. Kütahya’mızda da İl Genel Meclisi'nde 1, Belediye Meclisinde de 7 bayan üyemizle AK Parti olarak Kütahya siyasetinde bir ilke imza atmış bulunuyoruz. Seçim sürecinde gerek Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyelerimiz, gerek mahalle temsilcisi ve müşahitlerimiz ve tüm bayan üyelerimizle birlikte çalınmadık kapı ve ziyaret edilmedik ev bırakmadık. Bu çalışmamızın neticesinde de yüzde 62’lik oy oranıyla Türkiye 3.lüğü gibi büyük bir başarı elde ettik. Bu çalışmada gücünü ve desteğini daima hissettiğimiz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Kütahya’mızda bizlerden desteğini esirgemeyen milletvekillerimiz ve eşlerine, Belediye Başkanımız ve eşine, İl, Merkez İlçe ve Gençlik Kollarımızın Başkan ve yönetim kurulu üyelerine, gece gündüz demeden bu amaç uğruna karşılıksız çalışan başta Kadın Kolları Yönetim kurulu üyelerime, Mahalle temsilcilerimize, sandık müşahitlerimize ve emeği geçen tüm bayan üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyorm."

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 16:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?