4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜTAHYA

Kütahya teşvik kapsamına alındı

Kütahya, hükümet tarafından teşvik kapsamına alınan iller arasına dahil edildi. Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, aralarında Kütahya’nın da bulunduğu 13 ilin daha teşvik kapsamına alındığını bildirerek, "İlimizin teşvik kapsamına alınmasıyla önümüzdeki günlerde yatırım hamlesine başlanacağına inanıyorum. İş adamları eskiden yatırım yapmamak için bahane arıyorlardı. Artık bahane bulacak bir şeyleri kalmadı. Kütahya’nın yıllardan beri hayalini kurduğu teşvik kapsamına alınması, ilin ekonomisine canlılık kazandıracak. Hemen kolları sıvayarak, Organize Sanayi Bölgesi’ne firmaların yatırım yapması için çalışma başlatacağız. Yeni yatırımlarla birlikte işsizlik de azalacak" dedi.

Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay da, Kütahya’nın teşvik kapsamındaki diğer illere göre avantajlı olduğunu ifade ederek, "Bilindiği gibi Kütahya, Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya’ya aynı masafede. Bu bakımdan yerli ve yabancı yabancı yatırımcı için Kütahya çok önemli bir duruma gelmiştir. Bu güzel gelişme memleketimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Bilindiği gibi Başkaban Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı AK Parti Grubu’nun bugünkü toplantısında, teşvik kapsamındaki illerin sayısının 36’dan 49’a çıkartılmasına karar verildiği açıklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2005 Salı 22:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?