7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Kütahya uyutulmaya terk edildi!

KÜGİAD BAŞKANI AHMET VOLKAN TURGUT:

Kütahya Genç İşadamları Derneği (KÜGİAD) Başkanı Ahmet Volkan Turgut, bir süre önce Kütahya'nın 'otomotiv üssü' olarak gösterildiğini ancak, bunun artık hayaldan üteye gitmediğini söyledi.

Turgut, yaptığı açıklamada, "Bugün otomotiv sektörü için İzmir, Konya ve Gaziantep illeri yatırım bölgesi olarak gösteriliyor. Kütahya artık unutulmaya ve uyutulmaya terk edildi" dedi.

Başkan Turgut, Kütahya'nın 'sektörel teşvik' konusunda öncelikli illerden olması gerekmesine rağmen, bazı engellemeler sebebiyle hak ettiği yatırımcı potansiyeline kavuşamadığını belirtti.

Başkan Turgut, bundan 3 yıl önce otomotiv üssü olarak gösterilen Kütahya’nın unutulduğu ve uyutulduğunu düşündüğünü belirterek, ”Hükümetin sektörel teşvik politikasına paralel olarak, gerek Kütahya'nın coğrafi açıdan kavşak noktada olması, gerek havalimanı sayesinde yurtdışı bağlantılarının sağlanacağı ümidiyle Kütahya'nın ismi otomotiv yatırımında ön plana çıkmış, yer olarak da Altıntaş OSB lanse edilmişti. Kütahya otomotiv üssü oluyordu. Bundan üç sene önce Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz, Kütahya'ya gelmiş, incelemelerde bulunmuş ve bizleri umutlandırmıştı ki hatta Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Japonya gezisinde, Japonyalı yatırımcılara 'otomotiv sektöründe' yatırım adresi olarak Kütahya'yı göstermiş, bizlerin umutlarını ikiye katlamıştı. Dünya'da patlak veren ekonomik krizle beraber yatırımların durması Kütahya olarak yatırım konusundaki çalışmalarımızı ve girişimlerimizi unutturdu, hatta ilgilileri uyuttu! Yani hep birlikte uyuduk" diye konuştu.

Turgut, otomotiv sektöründe başka illerin adının geçmeye başladığını söyleyerek, ”Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz, geçtiğimiz günlerde bir gazeteye verdiği demeçte İzmir, Konya ve Gaziantep illerini otomotiv sektörünün yatırımları konusunda öncelikli iller olarak açıkladı. Kütahya'da işadamlarından vekillerine, iktidar partisi il yönetiminden muhalefetine kadar üzerine görev düşen herkesin birlik halinde bu konuda harekete geçmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kütahya’nın otomotiv üssü olmayı hak ettiğini ifade eden Başkan Turgut, Kütahya’nın potansiyelinin göz ardı edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 13:03:04
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 19:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?