6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kütahya'da 144 mahalle fırını yıkılıyor

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, kadınların evlerinde hazırladıkları ekmekleri pişirdikleri 144 mahalle fırınının Danıştay'ın verdiği karar gereği yıkılacağını söyledi.
39 mahalle muhtarı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Mustafa İça, fırınların yıkılmasının kanun gereği olduğunu belirterek, "Danıştay'ın verdiği karar gereği şehir sınırları içinde bulunan kaçak ve ruhsatsız 144 mahalle fırını yıkılacak. Belediye olarak, halkımızın mağdur olmaması için Kütahya Fırıncılar ve Büfeciler Odası ile bir protokol imzaladık. Yıkım ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Yıkım sonunda, kenar mahallelerde muhtarlarımızın tespit edeceği fakir ailelerin günlük ekmek ihtiyacı, Fırıncılar Odası tarafından bir müddet ücretsiz karşılanacak" dedi.
Kenar semtlere fakir halkın faydalanacağı sağlılı fırınlar yapacaklarını anlatan İça, "İl Sağlık Müdürlüğü'nün görüşü de alınarak, aynı anda 4-5 kadınımızın ekmek pişirebileceği seramikli fırınlar yapacağız. Yeni fırın yapımında her türlü inşaat malzemesi Fırıncılar ve Büfeciler Odası tarafından karşılanacak. Belediye, işçilik ve mühendislik hizmetlerini yerine getirecek. Yıkım sırasında elinde unu bulunan fakir vatandaşlarımız, hamurunu kendileri hazırlamak suretiyle mahallelerdeki ruhsatlı pide, ekmek fırınlarından bir ay boyunca ücretsiz yararlanabilecek. Durumu müsait olan vatandaşlarımızdan ise ücret alınacak" diye konuştu.
Mahalle muhtarları, yıkım için gerekli kolaylığı göstereceklerini bildirdi.
KÜTAHYA - İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2004 Çarşamba 13:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?