7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Kütahya'da Atatürk coşkusu

Atatürk'ün Kütahya'ya gelişinin 81. yıldönümü törenlerle kutlandı.
Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Belediye Kültür Sarayı'nda devam edilen törende, Kütahya Lisesi Müdür Yardımcısı Uğur Mehmet Yücel, Atatürk'ün ile gelişinde yapılan karşılama ve konuşmaları anlattı.
Vali Osman Aydın ise "Büyük kurtarıcı, çıktığı yurt gezileri arasında Kütahya'ya ayrı bir önem vermiş, bu gezilerde hemşehrilerimize duyduğu sevgi ve güveni açıkça sergilemiştir. Atamızın bu anlamlı tavrı, biz Kütahyalıları, bugün de geçmişte olduğu gibi onurlandırmakta ve Mustafa Kemal sevgisi ile bütünleşmektedir. Biz bugün onun yüzünü görmesek de onun fikir ve düşüncelerine, ilke ve devrimlerine bağlıyız" dedi.
Atatürk'ün 81 yıl önce Kütahya Lisesi'nde öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmanın metni okunurken, salonda duygu dolu anlar yaşadı.
Öğrenciler mahalli kıyafetlerle zeybek oynadı. Kütahya Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo beğeniyle izlendi.
Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Bali, Belediye Başkanı Süleyman Canan, daire müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı program, Atatürk fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı ile sone erdi.
KÜTAHYA - İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2004 Çarşamba 14:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?