6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kütahya'da 'Basın Sergisi' açıldı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki serginin açılışına, Vali Osman Aydın, Belediye Başkanı Mustafa İça, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Bali, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Vali Aydın, basının kamuoyunun sesi olduğuna işaret ederek, toplumda çok büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade etti. Aydın, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nin 25. kuruluş yılını kutlarken, Kütahya’nın basın yönünden son derece gelişmiş bir il olduğunu ve kendi ayarındaki şehirler içerisinde ileri seviyede olduğunu kaydetti.

Cemiyet Başkanı Başkanı İhsan Tunçoğlu da, Türkiye’de gazete okuma oranının düşük olduğuna dikkat çekerek, yeni nesillere okuma alışkanlığı kazandırılmasını istedi.
Sergide yaklaşık 50 yıldan bu yana yayınlanmış gazete nüshaları yer alırken, şimdiye kadar gerek mahalli, gerekse İstanbul gazelerinde Kütahya ile alakalı çıkan haberler sergilendi. Bu arada, merkez ve ilçelerdeki basın kuruluşlarının sahipleri ile muhabirlere, Gazeteciler Cemiyeti tarafından birer teşekkür belgesi ve porselen tabak takdim edildi.Basında Kütahya Sergisi’nin 11 Ekim’e kadar gezilebileceği bildirildi.

iha-kütahya
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 12:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?