29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kütahya'da diş sağlığı kampanyası

Kütahya Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile ortak yürütülen 'Fırçalar Çantada Dişler Yolunda' kampanyasının florlama işlemi Vali Şükrü Kocatepe’nin de katılımıyla Bahçelievler İlköğretim Okulu'nda başlatıldı.

Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin görev aldığı florlama işleminin senede dört defa yapıldığını ve geçen sene başlatılan uygulamanın bu sen 1. sınıflarda uygulandığını ifade eden Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Türksel Dülgergil, “Geçen yıla nazaran daha farklı bir yöntem uygulanıyor. Bu sene hem Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerimiz hem de öğrenci velilerimiz bu projeye dahil edildi. Bu bir fırçalama işlemi değil ama yapılan işlemin doğasında fırçalama da hatırlatıldığından çocuğa zaman zaman fırçalama bilincini oluşturmak açısından önemli ama daha da önemlisi velilerin bu işin içine girmesi anne bilincinin artırılması da ek bir avantaj sağlıyor” dedi.

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Türksel Dülgergil ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin çocuklarımızın diş sağlığının korunması için bu projeyi uyguladıklarını ifade eden Vali Şükrü Kocatepe, “Bu sene projenin bu bölümünde çocuklarımızın dişlerine jel uygulamasına Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerimizde katıldı. Böylece bunu tüm sahaya yaymak suretiyle Kütahya’daki tüm öğrencilerimizin en kısa zamanda dişlerini bu koruyucu jelle fırçalayacağız. Uygulamada hem öğrenciler hemde aileler bu eğitimin çift taraflı tamamlayıcıları oluyorlar. Bu bakımdan elde edilen bu alışkanlıkla Kütahya’da hem sağlıklı dişli ve sağlıklı vücutlu hemşerilerimiz yetişir hemde aile, Ülke ve şehir bütçesi açısından yapılan birçok harcamadan tasarruf sağlamış oluruz” diye konuştu.

Törene Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, İl Sağlık Müdürü Dr. Enver Yıdırım, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Türksel Dülgergil, Ağız ve Diş Sağlığı Baş Hekimi Dt. İsmail Serdaroğlu, öğrenci ve veliler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 14:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?