30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Kütahya'da orman yangını alarmı

Kütahya Orman Bölge Müdürü Yüksel Gül, orman yangınlarına en çok piknikçilerin sebep olduğunu belirterek, vatandaşları bu konuda daha dikkatli olmaya çağırdı. 

Orman yangınlarına karşı çok sıkı tedbirler aldıklarını belirten Yüksel Gül, Yunannistan ve İspanya'ya göre Türkiye'de daha az orman yandığını kaydetti.Orman teşkilatı ile halkın fedakarlığı sayesinde yangınların asgari seviyeye indirildiğini ifade eden Gül, önemli olanın söndürmek değil, yangın çıkmasını önlemek olduğunu söyledi. 

Gül, ormanların milli servet olduğuna dikkat çekerek, "Ülke ekonomisi ile halkımızın sosyal hayatında önemli bir fonksiyonu olan ormanları en iyi şekilde korumamız lazım" dedi. Orman yangınlarına daha çok piknikçilerin sebep olduğunu ileri süren Yüksel Gül, "Pikniğe giden vatandaşlarımız, mangal ateşini söndürmeden evlerine dönüyor. Bu sorumsuz kişiler yüzünden her yıl yurdun dört bir yanında orman yangınları çıkıyor. Ayrıca söndürülmeden atılan sigara izmaritleri de orman yangınlarına sebebiyet vermektedir. Orman Bölge Müdürlüğü olarak, bu yıl orman yangınlarına karşı personelimizi eğitimden geçirdik" şeklinde konuştu. 

Yangınlara karşı en büyük desteği köylülerden gördüklerini anlatan Gül, milli serveti korumanın bir vatandaşlık görevi olduğunu dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 12:30:59
Güncelleme :19 Mayıs 2008 Pazartesi 12:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alper temur IP: 88.250.226.xxx Tarih : 24.05.2008 21:41:46

sayın müdürum. sevgı ve saygılarımı sunar,ellerınızden operım. ALPER TEMUR altıntaş oysu deposu istıf ıhalesı sahıbı