29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kütahya'da siyaset

AK Parti Kütahya Belediye Başkan Aday Adayı Şükrü Nazlı, "AK Partili bir belediye denilince, en çağdaş hizmetlerin sunulduğu mutlu insanlar akla gelmelidir" dedi.

Nazlı, Kütahya Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Enver Erdoğan, Sakatlar Derneği Başkanı Hatice Yakar, Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Şen ile Rüstem Paşa El Sanatları Merkezi'ni ziyaret etti.

Nazlı, ziyaretlerde yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinde kapsamlı bir şehir imar ve mimari yapısı oluşturacaklaranı belirterek, "AK Partili bir belediye denilince modern teknolojinin kullanıldığı, kuyrukların olmadığı, cadde ve sokakların tertemiz olduğu, tarihi mirasın yaşatıldığı, ekonomik canlılığın arttığı, kültürel ve siyasi atmosferin pozitif yönde geliştiği bu ve buna benzer daha nice güzelliklerin yaşandığı beldeler ve buralarda huzur ve güven içinde yaşayan mutlu insanlar akla gelmelidir. Bir kentin planlaması ve imarın dokusunun oluşturulması o kentin aynı zamanda fiziksel kimliğinin de oluşturulması ve ortaya konulması demektir. Kütahya yeni bir şehir değildir. Geçmişinde örneklik teşkil edecek bir şehir yapısına sahip bulunmaktaydı. Evliya Çelebi seyahatnamelerinde Kütahya, şehir yapısı ve yeşil dokusuyla kendisinden övgüyle bahsedilen şehirlerin başında gelmektedir. Bizler bu anlayışla çok daha uzun projeksiyonlu ve kapsamlı bir şehir imar planı ve şehir mimari yapısı oluşturmayı hedefliyoruz. Kentlerde canlı organizmalar gibidir. Bir canlının yaşamının sağlıklı devamı için iç organları ne kadar büyük önem taşıyor ise bir kent içinde alt yapı o derece önem taşır. Bin şehrin imarı ve mimari yapısı kimliğini teşkil ediyorsa alt yapısında şehrin müktesebatı gidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?