30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Kütahya'da siyaset

AK Parti Kütahya İl Başkanı Şükrü Nazlı, "Halka ve demokrasiye mesafeli olanlar, bizi anlamakta güçlük çekebilir" dedi. 

Partilerinin şimdiye hiçbir aşırılığın tarafı olmadığını belirten Nazlı, "AK Parti kurulduğu günden beri toplumsal merkezin partisidir. 70 milyon insanımızı aynı samimiyetle kucaklayan bir Türkiye partisidir. Demokrasiye mesafeli olanlar, halka mesafeli olanlar bizi anlamakta güçlük çekebilirler. Onlar hesaplarını yaparken Türkiye'nin kazanımlarını, Türkiye’nin birikimlerini hesaba katmayabilirler. Onlar hesap yaparken Türkiye'nin dününü, bugünün yarınlarını düşünmeyebilirler, değiştiremeyeceğimiz kadar kemikleşmiş önyargılara sahip olabilirler. Ama biz ülkemize, bu millete, bu topluma hizmete kendini adamış bir siyasi kadroyuz.Birileri ülkenin itibarının yükselmesini, Türkiye'nin AB'ye girmesini, hukuk reformlarıyla hem vatandaşın hem devletin güçlenmesini, siyasetin normalleşmesini, krizlerin bitmesini, milli gelirin, ihracatın, üretimin artmasını, enflasyon ve yüksek faiz ateşinin sönmesini önemsiz bulabilir. Birileri bölgesel adaletin sağlanmasını, şehirlerimizin, köylerimizin mamur hale gelmesini, cumhuriyetimizin muasır medeniyet hedeflerine yaklaşmasını, dünyadaki rekabet gücümüzün artmasını, Türk Lirası’nın değerini, Türk milletinin saygınlığını, toplumsal dayanışmanın güçlenmesini, hukuk devletinin çetelerden arınmasını önemsemeyebilir.Bazılarının cumhuriyetimizin 100. yılına güçlü bir demokrasi, güçlü bir ekonomiyle hazırlanmak gibi derdi olmayabilir. Ama biz Türk Milleti’nin hukukunu korumak için bu hedeflerimizden geriye doğru bir tek adım atmayacağız. Biz sorumlu siyaset diyerek yola çıktık. Sorumluluk duygusundan hiçbir zaman uzaklaşmayacağız" diye konuştu. 

Siyaseti milletin adresi ve umudu haline getirmeyi başardıklarını anlatan Nazlı, "Biz ilk günden beri siyaseti ülke meselerinin çözüm adresi haline getirmenin, siyasete güven ve itibar kazandırmanın da mücadelesini veriyoruz. Bu yolda bizzat siyasiler tarafından yalnız bırakıldığımız, demokrasi imtihanına tek başımıza girdiğimiz zamanlar da oldu. Ama hamd olsun hepsinden alnımızın akıyla çıktık. Siyaseti millet iradesinin adresi ve umudu haline getirmeyi başardık. Bugün yeni bir imtihanın eşiğindeyiz. İnşallah bundan da yüzümüzün akıyla çıkacağız" şeklinde konuştu. 

Hukuka ve millet iradesine bağlı kalacaklarını ifade eden Nazlı, "AK Parti ilk günden beri ne yapıyorsa, bugün de onu yapacak, yarın da onu yapacaktır. Hukuka, demokrasiye ve millet iradesine sadakatle bağlı kalacaktır. Millet siyasetine, cumhuriyetimizin muasır medeniyet hedeflerine AK Parti ilkelerine, değişim felsefesine, aklı selime yakışan neyse onu yapacaktır. Nasıl zaferle tamamlanmış her seçimden sonra 'durmak yok yola devam’ diyorsak, uğradığımız haksızlıklar, önümüze çıkarılan zorluklar karşısında da Türkiye’ye hizmet aşkımızı asla yitirmeden aynı azim ve kararlılıkla hizmete devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 17:08:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?