29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kütahya'da siyaset

Demokrat Parti (DP) Büyük Kongresi’nde Süleyman Soylu’nun listesinde seçime giren Kütahyalı İlhami Özatağ GİK’e, İbrahim Ayaşlı ve Fatma Yelken ise MKYK üyeliklerine seçildiler.


Demokrat Parti (DP) 9. Olağan Kongresi birinci gün Genel Başkanlık seçimi yapıldı. 927 delegenin oyunu alan Süleyman Soylu’nun yeniden DP Genel Başkanı seçildiği kongrenin ikinci gününde ise tüzük değişiklikleri ve DP’nin en üst organı olan GİK (Genel İdare Kurulu) üyelikleri ile MKYK (Merkez Karar Yürütme Kurulu) üyelikleri seçimi yapıldı. Birçok adayın Süleyman Soylu’nun listesinde girmek için çaba gösterdiği kongrede, İlhami Özatağ GİK’e, Fatma Yelken ile İbrahim Ayaşlı ise MKYK üyeliklerine seçildiler. DP’den alınan bilgiye göre Demokrat Parti Genel Başkanı Soylu ile görüşen DP İl Başkanı Atila Palangalı, “Teşkilat olarak üzerimize düşen görevleri bugüne eksiksiz olarak yerine getirdik. GİK üyemiz İlhami Özatağ ile MKYK üyemiz Fatma Yelken de verilen her görevi başarı ile yerine getirdiler. Biz sizin listenizde İlhami Özatağ’ı yeniden GİK’te , daha önce MKYK üyeliği yapan Fatma Yelken ile Eski Tavşanlı ilçe başkanı İbrahim Ayaşlı’yı da MKYK üyesi olarak görmek istiyoruz.” diyerek Kütahya teşkilatının taleplerini iletmiştir.


DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, bu talepleri olumlu karşılayarak, listesinde Özatağ, Ayaşlı ve Yelken’e yer vermiştir. İlhami Özatağ, 6 Ocak 2007’de yapılan kongrede ilk defa DP GİK üyeliğine seçilmişti. 15-16 Kasım’da yapılan kongrede yeniden GİK üyeliğine seçilen İlhami Özatağ, böylece ikinci kez GİK üyesi olarak DP Kütahya teşkilatını Ankara’da temsil edecek

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 13:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?