6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kütahya'da toplu konut gerginliği

Toplu konut alanı olarak belirlenen Eskişehir Yolu üzerindeki İnköy civarındaki hazine arazisinin Toplu Konuk İdaresi’ne (TOKİ) devrinin bir türlü gerçekleşmemesi, ev sahibi olmak isteyen vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı.

Kütahyalı vatandaşlar, toplu konut yapımına Tavşalı İlçesi’nde yapılmasına başlandığını buna rağmen il merkezinde herhangi bir gelişmenin olmamasının kendilerini üzdüğünü belirterek, "Tavşanlı, Kütahya’nın ilçesi. Burada toplu konutların inşaatı başladı. Burada Tavşanlılılar’ı kıskanmak gibi bir durumumuz söz konusu değil. Ama, aylardır kamu arazisinin devri ile ilgili bir gelişme yaşanmaması bizleri üzüyor. Belediye Başkanı Mustafa İça, toplu konutların yapımı için arazinin yanında bulunan İnköy halkı ile görüşmelerin ve TOKİ ile yazışmaların aylardır sürdüğünü söylüyor.Bir çok İlimizde yapımı bitme aşamasına gelen toplu konutlar bizleri heyecanlandırıyor. Ama Kütahya’da hala bir gelişme yok" dediler.

Vatandaşlar, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça’nın toplu konutların yapımına başlanacağı açıklamasını sabırsızlıkla beklediklerini bildirdiler.

KÜTAHYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 15:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?