29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kütahya'da varil paniği

Kütahya'da yol kenarındaki ormanlık arazide variller bulundu. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, telefonla yapılan ihbar üzerine il merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Ürünlü Çiftliği ile Söğüt Yaylası arasındaki yol kenarında 39 adet varil buldu. Ekipler, yaptıkları ilk incelemede kuru dere yatağına atılmış varillerin içerisinde sanayide kullanılan atık yağ olduğunu tespit etti. Atıkların türünün kesin olarak belirlenmesi için numune alındı. 

Olay yerinde incelemelerde bulunan Kütahya İl Çevre ve Orman Müdür Vekili İsmail Lafçıoğlu, sorumluların tespiti için İl Jandarma Komutanlığı ve İl Sivil Savunma Müdürlüğü ile birlikte koordineli olarak çalışmalara başlandığını bildirdi. İl Jandarma Komutanlığınca gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını söyleyen Lafçıoğlu, "Telefonla ihbar edilmesi üzerine olay yerine geldik. Burada 39 varilin muhtemelen kamyonun üzerinden kuru dere yatağına atıldığını gördük. Numune aldık ve jandarmaya bilgi verdik. Jandarma geldi, gerekli güvenlik tedbirlerini aldı. İl Sivil Savunma Müdürlüğüne bilgi verdik. Onlar da geldi ve herhangi bir gaz ya da sızıntı olup olmadığına baktılar. Tehlikeli bir durumun olmadığını bize beyan ettiler. Sorumluların tespiti için gerekli araştırma çalışmaları yapılıyor" dedi. 

İlk incelemelerinde varillerin içerisinde atık yağ olduğunu belirlediklerini ifade eden Lafçıoğlu, atıkların çevreye doğrudan etkisinin bulunmadığını bildirdi. 

Lafçıoğlu, yağın donmuş vaziyette olması nedeniyle toprağa sızmasının da mümkün olmadığını belirterek, varillerin kısa süre içerisinde buradan kaldırılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 17:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atalay IP: 88.251.223.xxx Tarih : 14.02.2008 00:40:44

sanati atıklarının bu şekide öevreye bırakılması insan ve doga için kötü. yeşil ve temiz bir kütahya.. sanayi gelişirken atıkların bertaraf edilmesi için gerekli tesisler yapılmalı. denetimler yapılmalı..