7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Kütahyalı tarımcılar, 2005'i planladı

Kütahya Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, şube müdürleri ve 12 ilçe müdürüyle toplantı yaparak, tarım konusunda uygulanacak program ve projeleri görüştü.

Toplantıda, 2004 yılı içerisinde yapılan faaliyetlerin bir değerlendirmesi yapılarak 2005 yılında gerçekleştirilecek projeler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Ayrıca Kütahya’nın zirai yapısıyla 2004 yılında belirlenen hedeflere ulaşma oranları değerlendirilirken, 2005 yılında uygulanabilecek projelerin planlaması yapıldı. Yeni çıkan gıda yönetmeliğinin il ve ilçe müdürlüklerinde uygulanması da ele alınarak, tarım sektöründe karşılaşılan darboğazların aşılması için fikirler ileri sürüldü.

Bu arada, tarım kesimindeki faaliyetlerin azaldığı kış aylarında ilçe ve köylerde yeni tarım teknikleri, yeni ürünler, kadın ve çocuk eğitimi, hijyen ve gıda tüketimi konularında eğitim çalışmalarının artırılması kararlaştırıldı. Toplantıda, 2004 yılında tarım müdürlüklerinin sorumluluğuna verilen gıda kontrolleri için Kütahya merkezde olduğu gibi büyük ilçelerde de ekipler oluşturulduğu, bu ekiplerin her gün kendi ilçelerinde ve çevre küçük ilçelerde denetim yaptıkları belirtildi. Önümüzdeki yıl bu kontrollerin daha da sıklaşacağı, ayrıca ekiplerdeki görevli sayısının arttırılarak Kütahya halkının daha sağlıklı gıdalar yemesinin sağlanacağı dile getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 15:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?