3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

'Kütahyalılar' çağ atladı

KÜTAHYALILAR OTOBÜS FİRMASI ÇAĞ ATLADI

1984 yılında Kütahya’nın Simav ve Gediz ilçelerinde otobüsçülük yaparak geçimlerini sağlayan 42 meslektaşın bir araya gelerek kurdukları Kütahyalılar Otobüs İşletmesi, geride bıraktığı 25 yılda kurumsallaşma yolunda önemli adımlar attı. Kısa bir süre önce elindeki 33 otobüsünü yenilen firma, çağa ayak uydurmak ve vatandaşlara daha kaliteli yolculuk imkanı sunabilmek için otobüslerini tekrar yenileme yönünde karar aldı.

Piyasa araştırması yapan Kütahyalılar Otobüs İşletmesi yolcularına güvenli ve konforlu bir hizmet sunabilmek için MAN firması tarafından Almanya’da üretilen, teknik, fonksiyon, güvenlik ve konfor alanında tam bir tasarım harikası Neoplan Starliner otobüsle de karar kıldı. Kütahyalılar Otobüs Firması bu çerçevede Neoplan otobüslerini pazarlayan Ankara merkezli MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret Anonim Şirketi'nden 435 bin Euro’luk 54 yolcu kapasiteli uçak görünümlü son model MAN Neoplan yolcu otobüsünü Simav’a getirmesini istedi.

Şirketin Genel Müdürü Önsel Demircioğlu tarafından Simav’a getirilen araç Oto Gar’a çekilerek vatandaşlarla birlikte Kütahyalılar Otobüs İşletmesi üyelerinin beğenisine sunuldu. Kütahyalılar Otobüs İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Yonus Yıldırım, firma ile anlaşma sağladıkları takdirde değişim yönünde aldıkları karar çerçevesinde ilk otobüsü kendisinin alarak vatandaşların hizmetine sunacağını bildirdi. Yılmaz, hizmetlerin en iyisine layık Simav ve Gediz halkına vefa borçlarını ödemek için çağa ayak uydurmak istediklerini ve ellerindeki 33 otobüsü tam bir tasarım harikası olan MAN Neoplanlarla değiştirmek istediklerini kaydetti.

Kütahyalılar Otobüs Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yonus Yılmaz ve MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürü Önsel Demircioğlu birlikte otobüsün başına gelerek hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Uçak görünümlü yolcu otobüsüne Simavlılar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar otobüsün içerisine geçerek konforu inceledi.

Kütahyalılar Otobüs İşletmesi her gün Simav ve Gediz’den karşılıklı olmak kaydıyla İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir yönüne seferler düzenliyor.

KÜTAHYALILAR OTOBÜS FİRMASI ÇAĞ ATLADI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 13:25:03
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 17:50:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustiii IP: 85.100.238.xxx Tarih : 30.11.2009 23:20:30

Ben Tavşanlıdan Mustafa. Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknik Eğitim Fakültesi mezunuyum. Simav ilçesinde üniversite okuduğum zamanlarda Tavşanlı-Simav gidiş gelişlerimde mecburiyetten (çünkü başka firma yok) Kütahyalılar otobüs firması ile yolculuk ediyordum. Her yolculuğumda keşke kendime ait bir arabam  olsa da Kütahyalılar firmasıyla yolculuk etmesem diye düşünürdüm. Çünkü adamların hizmet anlayışı sadece maddi. Öğrencilerin sınav sonrası memleketlerine gideceği zamanlarda talep çok olduğu için biletler önceden tükenirdi ve otobüsün hareket saatinde de ayakta yolcu alırlardı.

http://www.sikayetvar.com/sikayetoku/k/515/f/3559/g/Kutahyalilar+Otobus sitesine girip bakın şikayetlere.