7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Kütahya'nın gururu oldular

DAĞARDI İLKÖĞRETİM OKULU, KÜTAHYA'NIN GURURU OLDU

Türkiye Teknoloji ve Tasarım Merkezi tarafından bu yıl Ankara'da 6.'sı düzenlenen Uluslararası Tasarım Olimpiyatları'nda 'sulu boya paleti' projesiyle dünya birincisi olan Kütahya Simav'a bağlı Dağardı İlköğretim Okulu öğrencileri Ayşenur Güngör ve Hörü Soydan, Vali Şükrü Kocatepe tarafından ödüllendirildi.

'Sulu boya paleti' isimli projeleriyle katıldıkları Uluslar arası Tasarım Olimpiyatında altın ödülünün yanı sıra 3 bin 500 lira para ödülü alan öğrencilerin danışman öğretmeni Gültekin Gürkan, öğrencilerin projeleriyle hayallerini gerçeğe dönüştürdüklerini bildirdi.

Altın madalya sahibi öğrencileri Ayşenur Güngör ve Hörü Soydan'ın babalarının hayatlarını inşaat ustalığı yaparak kazandığına dikkat çeken Dağardı İlköğretim Okulu Danışman öğretmeni Gültekin Gürkan, öğrencilerinin bilgi ve teknolojiyi insanların faydasına kullandıklarını kaydetti.

Öğrencileri makamında kabul ederek tebrik eden Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, "Gençlerimizin doğru eğitim almalarını sağlayıp, doğru alanlara kanalize edersek, bizim onlara bıraktığımız Türkiye'den daha iyi bir Türkiye'yi geleceğe bırakacaklardır" diye konuştu.

DAĞARDI İLKÖĞRETİM OKULU, KÜTAHYA'NIN GURURU OLDU
DAĞARDI İLKÖĞRETİM OKULU, KÜTAHYA'NIN GURURU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 12:42:03
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 14:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?