7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Kütahya'nın Kapadokyası

BURASI KAPADOKYA DEĞİL, SİMAV

Kütahya’nın Simav Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, ilçeye bağlı Kiçir köyü yakınlarındaki peri bacalarını turizme kazandırılmak istediklerini bildirdi.

Peri bacalarının bulunduğu sahada Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım ile birlikte incelemelerde bulunan Simav Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, saklı cenneti insanoğlunun hizmetine açmayı planladıklarını söyledi. Peri bacalarının bulunduğu sahaya Periler Vadisi adını koyduklarını anlatan Kaymakam Cengiz Horozoğlu, çapları 1 ile 15 metre arasında değişen peri bacalarının Kapadokya’yı aratmayacağını, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmesini beklediklerini kaydetti. İlçeye 25 kilometre mesafedeki Kiçir köyü yakınlarındaki vadi yamaçlarından inen sel suları ve rüzgarın, tüflerden oluşan yapıyı aşındırmasıyla ortaya çıkan Peribacalarının doğada ilginç görüntüler oluşturduğunu vurgulayan Kaymakam Cengiz Horozoğlu,” Bölgedeki şapkalı peribacaları konik gövdeli olup, tepe kısımlarında bir kaya bloku bulunmaktadır. Gövde tüf, tüffit ve volkan külünden oluşmuş kayaçtan; şapka kısmı ise lahar ve ignimbirit gibi sert kayaçlardan oluşmaktadır. Yani şapkayı oluşturan kaya türü, gövdeyi oluşturan kaya topluluğuna oranla daha dayanıklıdır. Bu peribacasının oluşumu için ilk koşuldur. Şapkadaki kayanın direncine bağlı olarak, peribacalarının uzun ömürlü olduklarını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Şifalı suları sayesinde adını tüm dünyaya duyurma başarısı gösteren Simav’ın şimdi de Kapadokya’yı andıran peri bacaları görüntüsüyle dünyanın ilgisini çekmeye hazırlandığını anlatan Kaymakam Cengiz Horozoğlu, ”Peri bacaları Simav için bir şans. Simav’da termal turizmden sonra peri bacası turizmi ile ikinci bir şans yakalamış durumda. Bundan iyi yararlanmalı” dedi.

BURASI KAPADOKYA DEĞİL, SİMAV
BURASI KAPADOKYA DEĞİL, SİMAV
BURASI KAPADOKYA DEĞİL, SİMAV
BURASI KAPADOKYA DEĞİL, SİMAV
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 11:57:03
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 12:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?