3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Kütahya'ya 4. Vali Konağı

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Vali Konağı'nın 2009 yılı içerisinde hizmete gireceği ifade edildi. Açıklama şöyle: "İçişleri Bakanlığı'nca ilimizi temsil edecek yeni Vali Konağı 2009 yılı yatırım programına alınarak bakanlık tarafından bütçeye ödenek konuldu.

2009 yılı içinde tamamlanması planlanan Konağın Kütahya'nın tarihi mimarisini yansıtması ve Kütahya'nın tarihi mimarisini sembolize bir yapı olması için Bayındırlık ve İskan Müdürü Vahit Okumuşer ile Mimar Gülteri Uyanık ile birlikte proje çalışmaları, yürütülmektedir. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak olan yeni Vali Konağı İl Jandarma Komutanlığı bitişiğindeki 8 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilecek ve yapım işi 2009 yılı içinde tamamlanacaktır."

Kütahya Valiliği'nin halen Abdurrahman Kara Bulvarı, Yoncalı Kaplıcaları ve Çamlıca Mahallesi'nde 3 adet Vali Konağı bulunuyor. Bakanlığın, tüm dünyayı saran ekonomik krize rağmen, Kütahya'ya 4. Vali Konağı yapılması kararı kentte şaşkınlığa sebep oldu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 12:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aziz mercan IP: 78.172.135.xxx Tarih : 6.01.2009 20:14:49

kütahya ya o kadar gereklı seyler varken vali konagı yaptırmak bence akıl almaz sey degıldır. lutfen yetkılılerın bıraz daha ıyı dusunup Kutahya halkına yonelık seylere yatırım yapmalarını rıca edıyorum