2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Kütahya'ya Arap turist yağacak

Kütahya'da, Haziran ayında düzenlenecek tanıtım organizasyonu için çalışmalar yürüten Türk-Arap Bilim, Kültür ve Sanat Derneği (TASCA) Başkanı Dr. Muhammed Adil başkanlığındaki heyet, Kütahya'daki yöneticilerin verdiği destek ve işbirliğine teşekkür etti.

TASCA heyeti, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Güner Önce, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı Ticaret Odası Başkanı Davut Efe ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerden sonra Kütahya'nın tanıtım projesi kararlaştırıldı.

“Kütahyanın Tanıtım Projesi kapsamında, Kütahya ili ve ilçeleri için TASCA işbirliği ile uluslararası tanıtım hamlesi başlatılması. Kütahya yöresinin ulusal ve uluslararası platformlara taşınması ve tanıtılması, Kütahya’nın zenginliklerinin yerli ve yabancı yatırımcılara tanıtılması, Kütahya il ve ilçelerine Arap turistleri cezp etmek için projeler üretilecek . İslam ülkeleri Başkentlerinde Kütahya tanıtım günleri düzenlenecek .Çini, el sanatları, leblebi, maden, termal, tarihi ve doğa turizmi ile diğer zenginlikler tanıtılacak. Kütahya’nın tanıtımı ve Arap sermayesini cezp etmek için çok yakında Arap ülkelerinden, Arap medyasından bir heyet gelecek, Kütahya il ve ilçeleri gezilerek, Belgesel filmler hazırlanacak.
Derneğin hiçbir ideolojik kalıbı bulunmadığını belirten Dr. Adil, Türk ve Arap toplumlarını yakınlaştırmak ve iş birliğini geliştirmek için projeler ürettiklerini kaydetti.

Dr. Adil, Kütahya yöneticileriyle ürettikleri proje kapsamında haziran ayının son haftasında, Arap ülkelerinin büyükelçileri ve Türkiye’deki Arap gazetecilerin katılımıyla Kütahya'da tanıtım organizasyonu düzenleneceğini anlatan Dr. Adil, şöyle devam etti: “Ürettiğimiz projelerle Türkiye’yi Arap dünyasında tanıtıyoruz. Türk ve Arap toplumları arasında sadece ekonomi ve siyasette yakınlaşma olmamalı, sağlıklı bir işbirliği için bilimsel, kültürel ve sanatsal alanlarda da iş birliğine ihtiyaç var. Bunun ilk adımı olarak Ankara ve İstanbul`dan Arap diplomat ve gazetecileri Kütahya ve ilçelerinde ağırlayacağız. Hedefimiz sadece Arap diplomat ve gazetecileri değil, daha sonra Arap yatırımcı ve turistleri buraya getirmek. Arap turistler, genellikle sağlık turizmi için diğer illeri tercih ediyor. 7 bin yıllık tarihiyle Kütahya da doğa ve termal turizmi bakımından zenginlikler barındırıyor. Ancak yeterince tanıtılamadığından bugüne kadar hak ettiği ilgiyi maalesef görememiş."
Dr. Adil, Arap ülkelerinden çok sayıda kişinin yatırım yaptığına dikkati çekerek, bu yatırımların benzerlerinin Kütahya’da hayata geçirilmesi için girişimler gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kütahya`nın kültürel ve ekonomik potansiyeline ilişkin bilgiler verdi. Ardından gerçekleştirilen görüşmelerde, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası’nın başlattığı bu proje Kütahya belediyesi ve Kütahya Kamu ve sivil kuruluşlarının da desteği ile tüm Kütahya il ve ilçelerini içine alacak şekilde geliştirildi bu kapsamda 13 Mayıs 2009 tarihinde Kütahya Belediyesi'nin ev sahipliğinde tüm ilçe belediye başkanları ve Oda yetkililerinin katılımı ile 26 Haziran 2009 da gerçekleşecek Arap ülkeleri büyükelçileri Kütahya ziyareti programı oluşturulacak.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 17:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?