29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kütahya'ya hayran kaldılar

Tekirdağ ve Almanya’dan Kütahya'ya gelen 70 kişilik gençlik grubu üyeleri, kentin tarihi ve turistik bölglerine hayran kaldı.

Öğrenci grubu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen’in eşlik ettiği Belediye Başkanı Mustafa İça'yı ziyaret etti.

Ziyarete konuşan Başkan İça, Kütahya'nın yeraltı ve yer üstü zenginlikleri olan tarihi bir şehir olduğunu belirtti. İça, “Almanyalı gençlerimizin Kütahya’da bulunmalarından dolayı mutluluk duyuyorum. Yarınlar gençlerimize aittir. Biz yöneticilere düşen görev de gençlerimizi buluşturmak, kültürler arasındaki farklılıkları gidermektir.Almanya üniversite sonrası benim dil eğitimi gördüğüm bir ülkedir. Orada bir aile yanında kaldım. Almanya ile dostluğumuzu pekiştiren diğer unsur buradan giden vatandaşlarımızdır. Orada Türk kültürünü ve geleneklerini yaşatmaktadırlar. Almanya’dan gelen dostlarımız ve gençlerimiz oradan bir aşinalık yaşadılar. Dostluğumuzu beraberce gelecek nesillere aktarmalıyız" dedi.

KÜTAHYA TERMAL ZENGİNİ
Kütahya'nın bir sanat şehri de olduğunu ifade eden Başkan İça, "Kütahya bir madencilik cennetidir. 36 çeşit madeniyle yeraltı kaynakları bakımından çok zengindir. Tarihi bir yapıyı restore ederek Yeraltı Kaynakları Sergi Salonu yaptık. Orayı görmenizi önemle tavsiye ederim. Termal kentlerimiz içersinde en zengin termal kaynağa sahip bölge Kütahya’dır. Ilıca ve Yoncalı Kaplıcalarımızı da görmenizi tavsiye ederim. Gençlerimiz için yeni başlattığımız bir proje var. Ilıca Kaplıcamızda 81 ilden gelecek 800 öğrencimizi Dumlupınar izcilik kampında ağırlayacağız.Türkiye çapındaki bu organizasyona gelecekte Almanya’dan gençlerimizin de katılmasını isteriz. Kütahya’mızda su kaynaklarımız da çok zengindir. Kütahya’nın pınarlarının türkülere kadar nakşedildiğini özellikle belirtmek isterim. Ayrıca Kütahya’nın el sanatları çok zengindir. Bunlardan birisi dünya çapında bir marka olan Kütahya Çinisidir. Ayrıca, Ağır işlemeli elbiselerimizi de Rüstem Paşa El Sanatları Merkezimizde görebilirler. Türkiye’de gümüşün üretildiği tek yer Kütahya’dır. Gümüş ve çininin yarı kıymetli süs taşlarının işlendiği takıları özellikle görmenizi tavsiye ederim” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 14:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?