29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kütahya'ya hikaye ödülü

Yarımada Yayınlarının düzenlemiş olduğu "Çanakkale Savaşları" konulu hikaye yarışmasında dereceye girenlere ödülleri dün akşam Fatih Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi. 

Ödül törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda misafir katıldı. Törende Türk Halk Müziği Sanatçısı Melda Duygulu da Çanakkale Türkülerini seslendirdi. 

Üç kategoride düzenlenen yarışmada lise kategorisinde Kütahya'dan Betül Sultan Şahin, üniversite kategorisinde İstanbul'dan Göker İnan, serbest yazarlar kategorisinde ise Bingöl'den Bilal Kas 1. oldular. 

Ödül töreninde THM sanatçısı Melda Duygulu da Çanakkale ve kahramanlık türküleri seslendirdi. Yakında "Çanakkale Türkü Söyler" adlı kitap çalışmasıyla kitapseverlerin karşısına da çıkacak olan Duygulu'nun seslendirdiği türküler, salonda duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. 

Törende çalışmalarla ilgili açıklama yapan Yarımada Yayınları Yayın Yönetmeni Erol Erdoğan, "Katkı bulabildikçe Çanakkale'ye dair yarışmalarımız devam edecek. 80 -90 yıllık ihmali gidermeye çalışıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz roman yarışması" dedi.
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise Zeytinburnu'nun Çanakkale çalışmalarında yayından belgesele, geziden kitaba, şehitlik onarımından konferanslara kadar çok sayıda öncü çalışmaya imza attığını hatırlatarak "Biz belediye olarak tarihimizin dönüm noktası Çanakkale için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise "Sadece Çanakkale üzerine lokal yayıncılık yapan bir yayınevinin Fatih'te olmasından dolayı gurur duyduklarını" belirterek "Biz, belediyeler olarak sadece maddi değil soyut mirasımıza da sahip çıkmalıyız" dedi. 

Prof. Dr. Edibe SÖZEN, "Siyasi gündemin yoğun olduğu bir dönemde böyle bir törende olmaktan mutluyum" diye başladığı konuşmasında, son yıllarda Çanakkale Zaferiyle ilgili yapılanlardan bahsetti ve "Çanakkale üzerine daha çok şey yapmamız gerekli. Özellikle edebiyat alanında yapılanlar bizi gururlandırıyor" dedi. 

Ödül töreninde, Tuncay Yılmazer, Dursun Gürlek, Recep Şükrü Apuhan, Hüseyin Akın, Prof. Dr. Muhammed Yelten, Fatih Gürdal, Yusuf kara gibi yazar ve tarih araştırmacıları da hazır bulundu. 

Yarışmada derece alanlar şu şekilde:
"Lise Kategorisi
Birinci: Adıyla Yaşayan Kahramanlar - BETÜL SULTAN ŞAHİN / Kütayha
İkinci: Çanakkale Şiiri - SENA NEBİOĞLU / Gaziantep
Üçüncü: Beyazlar İçinde - YUSUF KENAN SEPET / İstanbul
Mansiyon: Kafkaslardan Çanakkale'ye - M. SEYDA KARATEPE / Kayseri
Mansiyon: Her Şey Senin İçin - ZEYNEP KAYA / Kastamonu

Üniversite Kategorisi
Birinci: Söz - GÖKER İNAN /İstanbul
İkinci: İnandık - ALPER DURAN / İzmir
Üçüncü: Vatan Aşkı - TÜLAY AKSU /İstanbul
Mansiyon: Cepheden Mektup Var - EMİNE AYDINLI /İstanbul
Mansiyon: Er Mehmet - ALTUĞ AKSU /İstanbul

Serbest Yazarlar Kategorisi
Birinci: Üç Damla Bir Okyanus - BİLAL KAS / Bingöl
İkinci: Nabzı Atan Mezar - HÜSEYİN KARACA / Balıkesir
Üçüncü: Ölüm Tadında Yaşamak - AYHAN DAYAN / İzmir
Mansiyon: Genç Bir Kızdı Ölüm - DEMET ÇİZMELİ / Erzurum
Mansiyon: Bayraklı Kolye - EŞREF KARADAĞ / İzmir".

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 14:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?