7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Kütahya'ya 'Kent Tarihi Müzesi'

KÜTAHYA'YA 'KENT TARİHİ MÜZESİ'

Germiyan sokağında bulunan Şapçızade ve Karaca Konakları, Kütahya Belediyesi tarafından restore ettirilerek, 'Kent Tarihi Müzesi'ne dönüştürüldü.

Kütahya'nın hemşehrisi olma bilincini güçlendireceğimiz, gelecek nesillere aktaracak olan mekanın 'Kent Tarihi Müzesi' olduğunu ifade eden Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Kent Tarihi Müzesinde yapılan bilgilendirme toplantısında, “Kütahya Belediyesi Kent Tarihi Müzesine ev sahipliği yapacak olan Pirler Mahallesi, Germiyan Sokakta bulunan ve 1912 yılında yaptırıldığı kitabesinden anlaşılan Şapçızade ve Karaca Konakları Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan Özel Müze izni ile Kent Tarihi Müzesi olarak hazırlanmıştır. Kent Tarihi Müzesi içerisinde idari bürolar, bilgi, dokümantasyon ve arşiv bölümü ile müze atölyesi bölümleri bu konakta yer alacaktır. Bahçesinde; dünya’da Çini Sanatının merkezi olan Kütahya’mızın geleneksel ata sanatının üretim aşamaları yer almaktadır” dedi.

Kent Tarihi Müzesi’nin zemin katında, tarih öncesi dönemden başlayarak, Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu, Germiyan, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyetine ait bilgi ve belgeler ve fotoğraflar bulunuyor.

Birinci katında Kütahya’da kaybolmaya yüz tutan mesleklerden olan demirci, bakırcı, kalaycı, keçeci, sepetçi, dülger, bıçakçı, semerci, nalbant, saraç, kunduracı gibi meslek gurupları, bölümler halinde mankenlerle ve fotoğraflarla canlandırılmış bunlara ait alet ve edavatların orijinallerine ait dükkanlar yer alıyor.

İkinci katta ise, Kütahya’daki ev yaşamı ve konaktaki odaların iç mekanları gelin, düğün, kına, selamlık, giysiler, yatak odası, mutfak ve halı dokumacılığı gibi günlük hayat canlandırılıyor.

KÜTAHYA'YA 'KENT TARİHİ MÜZESİ'
KÜTAHYA'YA 'KENT TARİHİ MÜZESİ'
KÜTAHYA'YA 'KENT TARİHİ MÜZESİ'
KÜTAHYA'YA 'KENT TARİHİ MÜZESİ'
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 12:14:01
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 15:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?