2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

KÜTİAD büyük toplantıya hazır

ESİDEF'İN 3. İŞ GELİŞTİRME TOPLANTISI İZMİR'DE YAPILACAK

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), bölgenin ekonomik açıdan kalkınması ve gelişmesi için organize ettiği İş Geliştirme Platformu’yla iş dünyasını bir araya getirecek.

İzmir Fuar Alanı’nda 31 Ekim-1 Kasım 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyonla, Ege ve Batı Akdeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların işbirliğinin geliştirilmesi ve 20 bin iş görüşmesi yapılması hedefleniyor. ESİDEF’in bölgesel potansiyeli geliştirmek amacıyla gerçekleştireceği etkinliğe katılması beklenen 10 bin profesyonel ziyaretçi işbirliği için görüşme yaparken; yaklaşık 300 firma ise ürettiği mal ve hizmetlerini stantlarda sergileyecek. İzmir, Manisa, Denizli, Balıkesir, Kütahya, Burdur, Antalya, Afyonkarahisar, Isparta, Muğla, Uşak, Aydın gibi bölgede yer alan iller ile ilçelerdeki iş dünyası, yeni iş olanakları araştırmanın yanında, işlerini daha ileriye götürmenin yollarını arayacak.

İş Geliştirme Platformu’na Kütahya’dan katılacak müteşebbisler de, ürün ve hizmetlerini bölge ve ülke ekonomisi gündemine taşımak için çaba sarf edecek. ESİDEF’in kurucu üyesi olan Kütahya İşadamları Derneği’nin (KÜTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, organizasyonun bölgedeki ekonominin gelişmesi açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. İş Geliştirme Platformu'na etkin bir işadamı ve firma heyeti ile katılacaklarını söyleyen KÜTİAD Başkanı Mehmet Ceylan, Kütahya’yı en iyi şekilde temsil etmek için azami gayret göstereceklerinin altını çizdi.

 

HEDEF KÜTAHYA EKONOMİSİNİ BÖLGESEL GÜÇ YAPMAK

ESİDEF'in tüm organizasyonlarına Kütahya’dan destek vermeye çalıştıklarını belirten Mehmet Ceylan, şöyle konuştu: “Kütahya ekonomisinin gelişmesine en etkin sivil katkıyı yapmayı hedefleyen derneğimiz, Kütahya’daki KOBİ'leri bölgede ve yurt dışında etkin bir aktör haline getirmeyi amaçlıyor. Çatı kuruluşumuz olan TUSKON ve federasyonumuz ESİDEF’in daha önceki organizasyonlarından üyelerimizi mümkün olduğunca faydalandırmaya çalıştık. İlimizdeki potansiyeli değerlendirmek için ESİDEF İş Geliştirme Platformu ile dış ticarete odaklanan çalışmalarımıza da bölgesel vizyon ekleyeceğiz.”

Ege ve Batı Akdeniz Bölgesi’nin hem üretim hem de pazarlama boyutu ile çok önemli bir pazar olduğunu dile getiren Ceylan, “Kendi bulunduğumuz bölgeyi ıskalamak affedilemez. Bu nedenle Kütahya’nın varlığını da en iyi şekilde hissettirmek istediğimiz ESİDEF İş Geliştirme Platformu, kentimiz iş dünyasına bölgesel yeni açılımlar kazandıracak.” şeklinde konuştu.

ESİDEF üyeleri başta olmak üzere, tekstilden ambalaja, makineden mermere mobilyadan otomotive, inşaattan bilişime kadar 28 sektörün, bu organizasyonda boy göstereceğini belirten ESİDEF Başkanı Ramazan Davulcuoğlu ise, iki gün sürecek etkinlikte yapılacak panel ve konferanslarla katılımcıların bilgilendirileceğini vurguladı. Davulcuoğlu, Ege ve Batı Akdeniz Bölgesi’nin üretim gücündeki son gelişmelere tanık olunacak ESİDEF İş Geliştirme Platformu’nda, firma ve sektörler bazında yeni kapılar aralanabileceğini söyledi.

Davulcuoğlu, organizasyonun, küresel krizin etkileri nedeniyle zorlu bir süreçten geçen ülke ve bölge ekonomisi için büyük destek olmasını hedeflediklerini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 10:34:01
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 11:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?