2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

KÜTİAD'tan bölgesel kalkınma hamlesi

Kütahya İşadamları Derneği, (KÜTİAD) bölgesel kalkınma için faaliyetlerini sürdürüyor.

KÜTİAD tarafından Uşak Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) üyesi 15 işadamının davet edildiği kahvaltıya katılan Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe ve Belediye Başkanı Mustafa İça, bu tür bölgesel buluşmaların gelecek için ümit verici olduğunu söyledi. Dernek binasındaki kahvaltıda konuşan KÜTİAD Başkanı Mehmet Ceylan, komşu kent Uşak’tan gelen işadamlarını misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dernek olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgedeki iş dünyasıyla bağlantılarının gelişerek devam edeceğini vurgulayan Ceylan, “Birbirimizden istifade edeceğimiz çok sayıda ortak noktamız var. Reel sektörün küresel krizden yara almadan çıkmaya çalıştığı bu dönemde, devlet büyüklerimizi ve il yöneticilerimizi de yanımızda görmek bize güç veriyor" dedi.

Bölgede birlik yapma noktasında bazı sıkıntılar bulunduğunu dile getiren Vali Şükrü Kocatepe, bu tür organizasyonların söz konusu eksiklikleri giderme noktasında büyük önem arz ettiğini söyledi. Kentlerde belli başlı sektörlerin ön plana çıktığını vurgulayan Kocatepe, “Örneğin Uşak’ta tekstil ve deri sektörü ön planda. Aslında birkaç sektörü ön plana çıkarmak lazım. Çünkü o sektörde daralma yaşanmaya başlandığında, diğer sektörlerin onu telafi etmesi gerekiyor. Biz Kütahya’da bunu yapmaya çalışıyoruz. Termal turizm ve yer altı kaynaklarımız önemli değerlerimizin başında geliyor.” şeklinde konuştu.

Altıntaş ilçesine yapılacak uluslar arası havalimanının bölgeye büyük sinerji getireceğine inandığını söyleyen Vali Kocatepe, kentteki yatırımlar hakkında da misafir işadamlarına kısa bilgiler verdi. Kütahya’nın ardından Eskişehir’e geçeceklerini ve bir dizi ziyaretlerde bulunacaklarını aktaran USİAD Başkanı Hüseyin Bilgin, birlik beraberlik mesajları vererek, ilgilerinden dolayı başta Vali Kocatepe olmak üzere, Belediye Başkanı İça’ya ve KÜTİAD yönetimine teşekkür etti. Bilgin, Vali Kocatepe ve Başkan İça’ya Türk bayrağı motifli battaniye hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 16:26:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?