6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

KÜTSO: Yabancı sermayaye ihtiyaç var

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, kentte sanayileşmenin hız kazanabilmesi için önemli adımların atılması gerektiğini söyledi. Güral, Kütahya’da yabancı yatırımcıya ihtiyaç olduğunu, ancak yerli yatırımcıların da yüreklendirilmesi ve ön plana çıkarılması gerektiğine işaret etti.

Kütahya’da sanayileşme için bir adımlar atılması gerektiğini belirten Nafi Güral, "Kendi topraklarımıza yatırım yapacak ve memleketimizi ileriye götürecek yatırımcıları bulup ortaya çıkarmalıyız. Ortada imkan var ve biz bunu kullanmıyoruz. İçimizden yeni yatırımcılar çıkarmadığımız sürece bu kısır döngüden çıkmamız mümkün değil. Gelin, olan imkanları ve potansiyelimizi yatırıma döndürelim, gelin yatırım yapalım ve ölü toprağını üstümüzden atalım" dedi.

Türkiye’de ekonomik göstergelerin iyiye gittiğini söyleyen Güral, "2001 yılındaki krizin o tarihlerde daha da büyüyeceğini söyleyen felaket tellalları ortaya çıktı. Bu felaket tellallarının söylemleriyle Türkiye’de zaten az sayıda olan mevcut yatırımcılar da sindirildi. Şimdi ekonomik göstergelerin çoğu iyiye işaret ediyor. Ama kısa süre öncesine kadar krizi abartıp adeta felaket tellallığı yapanlar şimdi ortada yok. Çünkü hepsinin sermayeleri bitti, kabuklarına çekildiler. Biz, topyekun olarak bu sarmaldan kurtulup, Türkiye’yi ileri götürecek yatırım ve yatırımcıları ortaya çıkarmak zorundayız" şeklinde konuştu.

kütahya
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 11:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?