8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

KÜTSO anaokulu yaptırıyor

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ANAOKULU YAPTIRIYOR

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, (KÜTSO) kentin Lalahüseyinpaşa Mahallesi'ne anaokulu yaptırıyor.

Anaokulu protokolü Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri adına Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral’ın katıldığı bir törenle imzalandı.

Törende konuşan Vali Şükrü Kocatepe, "Kütahya’da bir okul yapma kararınız milli eğitim camiasını ve Kütahyalıları çok memnun etti. Bu konuda ilimizde güzel örnekler var. Öncelikle Güral Ailesine en güzel örnekleri veren aile olarak her şeyden önce teşekkür etmek istiyorum. Nafi Güral Fen Lisesi, Ali Güral Lisesi, Hediye Güral Anaokulu bunların en güzel örnekleri. Bunların yanı sıra çok değerli hemşehrilerimizin katkılarıyla yapılan bugüne kadar yapılmakta olanlarla birlikte merhum Selahattin Erkasap, arsa bağışlamak suretiyle Kadir Adlım, Azot Fabrikası Anaokulu, Eti Gümüş 12 derslik bir ilaveyi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunun bahçesine yapıyor, Çinigaz İşletmesi 12 Derslikli bir Okulu 19 Mayıs İlköğretim Okulunun bahçesine yaptı. Tavşanlı’da Süleyman Yılmaz hemşehrimiz Anaokulunu yapıyor, Simav’da Nurullah Koyuncuoğlu bir Anaokulu yaptı bitirdi. Üstünberk Holdingde bir Pansiyon yapıyor. Böyle güzel örnekler devam ediyor. Ama şu anda protokolünü imzaladığımız okulla beraber Devlet Vatandaş işbirliğiyle yaptığımız bu 18. okulumuz" dedi.

"OKUL PROJESİ BİZLERİ HEYECANLANDIRDI"

Yapılan protokollerden yerine gelmeyen bir eksiğin olduğunu ifade eden Vali Kocatepe, "Şeker Fabrikası'nın bize olan taahhüdü yerine gelmedi. 18 okulun içinde oda var. Ama o gerçek olmadı. Ben, Ticaret ve Sanayi Odamızın yönetim kurulu başkanına şahsen kendilerinin bu konudaki önderlikleri ve Ticaret ve Sanayi Odası'nın sizlerle birlikte yaptıkları bu katkı nedeniyle tekrar Kütahyalılar adına ve valiliğim adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Okul her ne kadar Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılıyor gibi görünse de aslında Kütahyalı işadamları tarafından yapıldığını anlatan KÜTSO Başkanı Nafi Güral, "Bizleri yüreklendiren söylemleriniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Bu Okul her ne kadar Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılıyor gibi görünse de, aslında Kütahyalı işadamları tarafından yapılıyor. Ticaret ve Sanayi Odamız buna bir önderlik öncülük ediyor. Huzurunuza bu kadar eğitim gönüllüsü olarak geldik. Bu yapının bir başka önemli tarafı da Kütahya’da el ele vererek bazı işleri yapma konusunda güzel örneklerden bir tanesi olacaktır. Bu anlamda da bu proje bizi çok heyecanlandırıyor. İnşallah en kısa zamanda bunun hayata geçirilmesini öğretime açılmasını görürüz ve hemen sonrasında da yeni okulların inşası konusunda kendimizde bir görev buluruz" şeklinde konuştu.

Bir ay içersinde başlanması beklenen ve yüzde 100 eğitime destek kapsamında inşa edilecek anaokulu tamamlandığında, 'Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Anaokulu' ismini alacak.

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ANAOKULU YAPTIRIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 11:33:02
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 23:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?