7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

KÜTSO'dan KEKA'ya ziyaret

KÜTSO'DAN KEKA'YA ZİYARET

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Yönetim Kurulu üyeleri, Kuzey Ege Kalkınma Ajansı (KEKA) Genel Sekreterliğine atanan Dr. Yılmaz Özmen’i ziyaret etti.

Yılmaz Özmen'e başarı dileklerini ileten KÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, aynı zamanda Kuzey Ege Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyesi olarak ajansın faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirtti. Güral, "Yeni genel sekreterin göreve başlamasıyla yeni bir vizyon kazanan ajansın kısa zamanda büyük mesafe kat edeceğine inanıyorum" dedi.

Kuzey Ege Kalkınma Ajansı'nın işleyişi ve çalışmaları hakkında bölgedeki aktörlerin yeterli bilgiye sahip olmadıklarını, bazılarının ise ajansı para dağıtacak bir kurum olarak gördüğünü ifade eden Güral, Ajansın bölgedeki tüm aktörleri ve KÜTSO üyelerini de içeren bir dizi eğitim seminerleri düzenlemesi, Ajansın bu eğitimlerde aktörleri dinleyerek onlara yön vermesi gerektiğini belirtti.

Ajans personeline karşılaşılabilecek zorluklara ilişkin tavsiyelerde bulunan Güral, Kuzey Ege Kalkınma Ajansı ekibi olarak, zahmetli ve uzun bir yola girildiğini, çok ağır bir sorumluluk altında olunduğunu ifade ederek, bu yolda yılmadan engellerin aşılması gerektiğini anlattı.

Nafi Güral, bölge planı çalışmalarında belli zamanda yapılan çalıştayların, her fasılda yapılmasının daha verimli olabileceğini ifade etti.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmet Özoturaç, yaptığı konuşmada, "Kalkınma Ajansından ciddi beklentilerimiz var" diyerek, Ajansın sanayi ve ticaretle uğraşanların lokomotifi olarak yol göstereceğini, bu sayede KUTSO üyelerinin ve diğer girişimcilerin müteşebbislik ruhlarını daha da artırıp, harekete geçirilebileceğini belirtti.

KEKA Genel Sekreteri Yılmaz Özmen ise, “Kaliteli insanlarla kaliteli işler yapılır, KEKA olarak mobil bir ajans olmayı arzu ediyoruz.Bu anlamda bilgi ve iletişim imkanları iyi incelenerek gerekli yatırımlar yapılması için çalışmalar yürütülecektir. Ticaret ve Sanayi Odalarını, bilginin, sermayenin bir arada bulunduğu ve bölgeyi tanıyan kurumlar olması özelliği nedeniyle, Kuzey Ege Kalkınma Ajansına destek olacak önemli kuruluşlar olarak görüyoruz” dedi.

KÜTSO'DAN KEKA'YA ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 11:29:05
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 13:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?