29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kütüphanede dönem ödev yoğunluğu

Kütahya'nın Tavşanlı Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi, dönem ödevini yetiştirmeye çalışan öğrencilerin akınına uğradı. 

İlköğretim ve liselerde Kasım ayında öğrencilere verilen dönem ödevlerinin son teslim tarihinin Nisan ayı olması nedeniyle ödevlerini son haftaya bırakan öğrenciler, ödevlerini yapmak için kütüphanelere akın ediyor. Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde de önceki gün dönem ödevi yoğunluğu yaşandı. İnternet imkanlarının bol olmasına rağmen kaynak kitapları araştırarak ödevlerini yapmayı tercih eden öğrenciler, kaynak bolluğuna sahip olan Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nden yararlandıklarını söyledi. 

Kütüphane yetkilileri, "Zamanında ödevini yapamayan öğrenciler son ödevlerin teslimine az bir zaman kala kütüphanelere hücum ediyorlar. Son iki haftadır oldukça öğrenci geldi. Kütüphaneler her zaman açık, talebeler ödevlerini her zaman gelip yapabilirler. Son haftaya sıkıştırılarak yapılan ödevlerden tam not almak çok zor. Ayrıca kütüphanemizi öğrencilerimizin sadece ödev yapmak amacıyla değil, boş zamanlarında kitap okuyarak değerlendirme yeri olarak görmelerini istiyoruz" dedi. 

Öğrenciler ise kütüphane hizmetinden oldukça memnun olduklarını dile getirerek, 
"Ödevlerimizi yapmaya geldiğimizde istediğimiz kaynağa ulaşabiliyoruz. Gerçekten kaynak yönünden zengin bir kütüphanemiz var" ifadelerini kullandı. 

Diğer taraftan, öğrencilerin istediği kaynağı fotokopi ile verildiği ve böylelikle aynı kitaptan daha fazla kişinin faydalanması sağlandığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 13:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samet korkmaz IP: 85.101.62.xxx Tarih : 3.04.2008 10:19:14

bende tavsanlı lıyım ve orda okudum şu anda istanbul dayım tavsanlı kadar güzel ve büyük bir yere tek bir kütüphane az değil mi yetkililerin buna bi dur demesi gerekmez mi herkes belki bu yoruma sacma diye bilir bilgisayar ve internet var diye bilir ama interneti ve bilgisayarı olmayan okadar cok kişi var ki