30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Kuyumcu hırsızları kameraya takıldı

Kütahya'da bir kuyumcuya giren 3 bayan, işyeri sahibinin dalgınlığından yararlanarak 15 adet bileziği çalarak kayıplara karıştı.


Edinilen bilgiye göre, bilezik satın alma bahanesiyle Sarraflar Çarşı'ndaki Ersoy Kuyumculuk'a gelen yaşları 18 ile 25 arasında olduğu tahmin edilen 3 bayandan biri kısa süre sonra işyerinin dışına çıktı. Diğer 2 bayan ise işyeri sahibi Ersoy Boztekin'e vitrindeki bileziklerin fiyat ve gramajını sordu. 2 bayan bir süre tezgah üzerindeki bilezikleri inceleyip, Boztekin'e vitrinin alt tarafında bulunan ürünü görmek istediklerini belirtti. Boztekin vitrinin alt tarafına eğilip bilezikleri aldığı sırada bayanın birisi, vitrinin üst tarafında bulunan 15 adet bileziği elindeki poşete koydu. Bayanlar, daha sonra istedikleri bileziklerin olmadığını söyleyerek ayrıldı. Bir süre sonra vitrindeki bileziklerin eksik olduğunu fark eden Boztekin, bilezikleri işyerine gelen bayanların çalmış olabileceğini düşünerek güvenlik kamerasının görüntülerini izledi. Boztekin, 15 adet bileziğin işyerine gelen 3 bayan tarafından çalındığını görünce durumu polise bildirerek, şikayetçi oldu.


Çalınan bileziklerin 'hediyelik bilezik' türü olduğunu belirten Boztekin, maddi zararının bin 500 YTL civarında olduğunu ifade etti. Kısa sürede olay yerine gelen polis, güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelilerin eşkallerini çıkartarak çalışma başlattı. 
  

 

 

 

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 12:55:20
Güncelleme :25 Eylül 2008 Perşembe 13:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?