2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Liselilerden trafikçilere soru yağmuru

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden Gediz Lisesi öğrencilerine Trafik Büro Amirliği’nin çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Komiser Zekeriya Yazan, Büroyu ziyarete gelen Gediz Lisesi öğrencilerine, okulda işledikleri trafik bilgisi konularına ilişkin trafik tescil ve denetleme çalışmaları konularında ayrıntılı bilgiler verdi.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 Numaralı Genelgesindeki Trafik Güvenliği ve Açılımlarıyla ilgili projeler çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları işbirliği ile öğrencilerin trafik bilgilerinin çağdaş düzeyde gelişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyleyen İlçe Trafik Büro Amiri Komiser Zekeriya Yazan, “Araçlar, sürücüler, yayalar ve yollarla oluşan trafiğin günlük yaşamda düzenli şekilde işlemesi gerekir. Gelişmiş ülkelerde bu kuralların çok ileri seviyelere taşınmış olduğunu görürsünüz. Avrupa’da trafik eğitimi okul öncesinden başlatılıyor ve bir hayat boyu devam ettiği gerçeğine göre veriliyor. Ülkemizin bu konuda ilerlemesini sizler sağlayacaksınız. Okulda gördüklerinizin nasıl uygulandığını burada görmüş oldunuz” dedi.

Bürodaki çalışmaları yerinde inceleyen 90 öğrenci, Büro Amiri Komiser Zekeriya Yazan’ı çok yönlü soru yağmuruna tutarak ayrıntılı bilgiler elde ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 17:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?