3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Maaş alamayan işçiler istifa etti

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren Euro Time isimli firmanın 30 çalışanı 4 aydır maaş alamayınca görevlerinden istifa etti.
İşçiler, toplu olarak AK Parti İl Teşkilatı'na gelerek, mağduriyetlerini İl Başkan Vekili İsmail Dayıoğlu'na anlattı


İşçilerden Bilal Delikcan, "Bir buçuk yıldır Euro Time'da çalışıyorum. Başladım başlayalı maaşlarımız hiç düzenli verilmedi. Son 4 aydır da beş kuruş para alamadık. Son olarak elimize para vermeden, öğle yemeğinizi evden getirin dediler. Bizler de arkadaşlarla iş mahkemesine ve İşkur'a gittik. En son çare olarak da AK Parti Teşkilatı'na geldik. Başkanımız yardımcı olacağına söz verdi" dedi.

Ak Parti İl Başkan Vekili İsmail Dayıoğlu ise, "Her ne kadar dünyaya yansıyan bir kriz varsa da bunu işçilerimizin üzerine yıkmalarını hiç uygun bulmadık. Firmayı işçilerin maaşlarını ödemedikleri için kınıyorum. Bu arkadaşlarımızla beraber AK Parti olarak nereye gidilmesi gerekiyorsa gitmeye hazırım" diye konuştu.

İşçiler, ısı radyatörü üretimi yapan firma hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. Bu arada, firma yetkilileri, ekonomik kriz sebebiyle işçilerin 4 aydır maaşlaranı ödeyemediklerini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 17:32:35
Güncelleme :6 Şubat 2009 Cuma 17:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?