29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Macarlar Kütahya'ya hayran kaldı

Macaristan'ın Fahri Konsolosu işadamı İsmet Güral'ın davetlisi olarak Kütahya'ya gelen Macaristan heyeti, şehrin tarihi ve turistik yerlerine hayran kaldı.
Macaristan AB İşleri Komisyon Başkan Vekili Laszyo Kocsi'in başkanlığındaki heyette, AB İşleri Komisyon Başkan Vekili Matyas Firtl, milletvekili Zsolt Legency, Ferenc Ivanics, Başdanışman Lazslo Juhasz, Büyükelçi Istvan Szabo, Misyon Şefi Yardımcısı Peter Kunkli, Büyükelçilik İkinci Katibi Monika Felföldi, tercüman Ali Kemal Albay ve TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü AB İşleri Birim Görevlisi Buket Nur Özay yer aldı.


Macar heyeti, ilk önce Kütahya Vali Vekili Ömer Eru ile Belediye Başkanı Mustafa İça'yı ziyaret ederek şehir hakkında bilgi aldı. 158 yıl önce Macaristan'ın bağımsızlık savaşı sırasında sürgüne gönderilen ve Kütahya'da 1.5 yıl süreyle misafir edilen Macar Milli Kahramanı Lajos Kossuht'un kaldığı müze halindeki evi gezen Macar heyeti, Türk misafirperverliğine hayran kaldı. Heyet, Kossuht Anıtı'na çelenk koyduktan sonra Macar Milli Marşı'nı söyleyip saygı duruşunda bulundu.
Macaristan AB İşleri Komisyon Başkan Vekili Laszyo Kocsi, Macaristan'ın Pech şehri ile Kütahya'nın kardeş şehir olduğunu hatırlattı. Kocs, Türk-Macar dostluğunun her geçen gün daha da geliştiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 19:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?