3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Martlı, cennetten bir köşe

Kütahya'nın Simav ilçesinde 2 bin 200 rakımlı Akdağ'ın eteklerinde yer alan Martlı göleti ve şelalesi doğa fotoğrafçılarının uğrak yeri oldu.

İlkbaharın bütün ihtişamıyla hüküm sürdüğü şu günlerde göl ve şelalenin oluşturduğu eşsiz tabloyu görüntülemek isteyen amatör doğa fotoğrafçıları bölgeye akın ediyor.

Simav'ın turizm anlamındaki en önemli zenginliklerinden birisi konumundaki Martlı göleti ve şelalesi Simav Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresinin yaptığı çalışmalar neticesinde daha rahat ulaşılabilir ve tanınır hale geldi. Piknik ve dinlenme amacıyla her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği bölge doğa fotoğrafçılarının gözdesi haline geldi.

Çam ağaçlarıyla gölün oluşturduğu doyumsuz görüntüyü ölümsüzleştirmek isteyen fotoğrafçılar, ülkenin bir çok yerinden buraya geliyor. Amatör fotoğrafçıların bir araya geldiği sitelerde yayınlanmaya başlayan gölet ve şelale fotoğrafları yörenin ününe ün katıyor.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinden gelen fotoğraf sanatçısı Raşit Selçuk, her yıl geldiği göleti görüntülemeye doyamadığını söyledi. Türkiye'de yaşan herkesin bu saklı cenneti görmesini gerektiğini dile getiren Selçuk, gelemeyenler için çektiği fotoğrafları önümüzdeki günlerde İzmir başta olmak üzere büyük şehirlerde sergilemek istediğini ifade etti

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?