3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Matematik Ormanı'na 500 fidan

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri Merkez Kampüs Taşkapı girişi karşısındaki alana kendi satın aldıkları çam fidelerini Rektör Prof.Dr. Güner Önce, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Ali Torun, Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, Matematik Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Ekincioğlu, öğretim üyeleriyle ve bazı daire başkanlarıyla birlikte diktiler.

Rektör Prof.Dr. Güner Önce, ağaç dikme alanında öğrencilere yaptığı konuşmada, “Gelecek yıl ve daha sonraki yıllarda bu fidanları dikmeye devam ederiz. Ve sizin bu kararınız, bu çalışmanız diğer bölümlere örnek olacaktır diye düşünüyorum. Önceliği siz kaptınız bu nedenle de sizi tebrik ediyorum. Güzel bir karar verdiğiniz için de çok güneşli bir hava oldu. Hava bile memnun bu işten” dedi.

Rektör Önce, “Her sene 500 ağaç dikersek on senede 5 bin fidan yapar, ağaç eder. Tam bir matematik ormanı diyeceğiz. Matematikçiler ormandan da anlıyor, tabiattan da anlıyor bizim biyoloji bölümüne, diğer bölümlere örnek olur” diye konuştu.

Rektör Önce, üniversite olarak her sene işçilere 30-40 bin fidan diktirdiklerini belirterek, bu ağaç dikiminin öğrencilerin bizzat kendi dikimleri olduğunu ve çok daha anlamlı olduğunu söyledi. Rektör Önce, "Bölümler arası ağaç dikme rekabetinin olmasının iyi olacağını belirterek, bakalım bu sene en çok hangi bölüm ağaç dikecek?" şeklinde konuştu.

Önce’nin konuşmasının ardından öğrencilerle birlikte ilk ağacı dikti. Ağaç dikiminden sonra öğrenciler, Rektör Prof.Dr. Güner Önce ve diğer öğretim üyeleri ve arkadaşlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 15:42:38
Güncelleme :26 Mart 2009 Perşembe 16:09:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?